Lošinj, odmor na miomirisnom otoku

Lošinj je sasvim poseban otok u Kvarnerskom zaljevu. Prvo što se primijeti kada dođete na Lošinj jest kako lijepo miriše. Posvuda rastu mediteransko bilje i borove šume, a u zraku ima toliko morske soli da je dovoljno jednostavno disati da iskusite aromaterapiju na otvorenom. Znamo da znate hrvatske i međunarodne nazive za mjesece, ali možda ne znate da Lošinj ima svoje „miomirisne mjesece“ tako da se kroz godinu smjenjuju mjesec limuna, naranči i mandarina, preko mjeseca ružmarina, kadulje, koromača, smokava, maslačka sve do mjeseca bora, agave i smrike. Zašto ne biste posjetili Miomirisni otočki vrt, malo drugačiji botanički vrt o obliku slova v? Tamo možete ne samo razgledati i mirisati sadržaje, već i sudjelovati u radionicama i nabaviti sapun od lošinjske lavande, sirup od borovih iglica ili melem od smilja.

Apartmani lošinj

Popularne kuće za odmor u Lošinj, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Lošinj, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Lošinj, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Lošinj, otok

Loading...

Plaže Lošinj

Lošinj je poznat po zelenilu i mirisnom bilju, ali i po lijepim i pitomim plažama. Iznimno duge šljunčane plaže pronaći ćete u Nerezinama i Ćunskom. Malo gdje na Kvarneru možete pronaći toliko plaža na kojima su kućni ljubimci dobrodošli. Plaže za ljubimce se nalaze u mjestu Artatore, u uvali Kovčanje i na dva mjesta u uvali Čikat. U blizini Malog Lošinja ljubimci se mogu kupati blizu između Lanterne i Velog žala te između Bojčića i Zagazinjina. U Velom Lošinju ljubimcima dobrodošlicu želi uvala iza lukobrana na Rovenskoj, a u Nerezinama u uvali sjeverno od franjevačkog samostana.

Plaže Lošinj

Aktivni odmor Lošinj

Nakon što istražite najveći otočki grad Hrvatske, Mali Lošinj, i posjetite Muzej Apoksiomena te razgledate čudesnu austro-ugarsku jezgru mjesta, ne zaboravite na Muzej Lošinj u Velom Lošinju, smješten u kružnoj kuli koja dominira središtem gradića. U neposrednoj se blizini nalazi institut Plavi svijet koji skrbi o ekološkoj ravnoteži našeg mora, osobito o zajednici dobrih dupina koja u cresko-lošinjskom akvatoriju ima svoj rezervat. Svakog se proljeća ponovno otvara prvi otočki vodeni park Aquapark Čikat sa svojim toboganima i bazenima okruženim borovom šumom. Lošinj možete svakog dana otkrivati na biciklu, osobito na organiziranim turama, izletima ili enduro vožnjama koje će vas provesti uskim tajnim stazicama kroz šumice i pored plaža. Sami se možete zaputiti Lošinjskom transverzalom od glavne prometnice u smjeru predjela Čikat i Sunčana uvala do brda Umpiljak s panoramom Malog Lošinja, njegovog zaljeva te otoka Srakane, Susaj, Osoršćicu, Puntu Križa na jugu Cresa i masiv Velebit. Nakon uvale Valdarke penjete se do Svetog Ivana odakle pogled puca preko Vele Orjule pored koje je u moru pronađen kip Apoksiomena pa sve do Paga. Nastavljate do Velog Lošinja i uvala Balvanida i Krivica. Nakon nekoliko kilometara ugledat ćete Ilovik koji je idealno mjesto za dnevni izlet bilo da ste se zaputili pješice ili biciklom.

Miomirisni Lošinj nudi apartmane i kuće za odmor za sve ukuse. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Pregledajte našu ponudu različitih kuća za odmor i apartmana. Rezervirajte svoj smještaj za putovanje na Kvarner još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko je lijep ovaj kutak Hrvatske.

 

Mali Lošinj