Zubovići, Novalja

Otok Pag leži na spoju Kvarnerskog zaljeva i Dalmacije, a skriva prekrasna mjesta u kojima svoj odmor iz snova mogu pronaći baš svi ukusi.

Zubovići, Kustići i Vidalići su tri malena naselja koja se nalaze u sklopu grada Novalje, a nalaze se na sjeveroistočnoj obali Paškog zaljeva. Sva tri naselja dakle gledaju na more na jugozapadu, a do obale na drugoj strani zaljeva na najširem dijelu ima manje od dva kilometra, dok na užim dijelovima to iznosi samo 800 m. Ova su se naselja zajedno s Metajnom koja se nalazi južno na kraju poluotoka nazivala Barbati. Etimolozi vjeruju da je to bilo zbog latinskog izraza barbatus, što znači kosmat ili šumovit. Sve jugozapadne obale otoka Paga su zelenije i šumovitije od njegovih, burom šibanih, sjeveroistočnih obala za koje stanovnici otoka u šali vole reći da je nalik površini Mjeseca.

Ferienhäuser in Zubovići

Popularne kuće za odmor u Zubovići

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Zubovići

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Zubovići

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Zubovići

Loading...

Dolazak na sunčani otok

Ova su naselja idealna za sve one koji vole miran odmor u malom mjestu preko dana, a opet blizu najživljih noćnih događanja na obali Hrvatske, jer je poznata plaža Zrće udaljena samo nekoliko kilometara. Na Pag možete stići katamaranom odnosno brzim brodom na liniji iz Rijeke koja ide preko Raba do Novalje. Postoji trajektna veza s kopnom iz mjesta Prizna u nenaseljeni Žigljen na sjevernoj obali. Ta je ruta idealna želite li izbjeći autocestu, a dolazite automobilom. Svi oni koji na otok dolaze automobilom s juga ili autocestom, prelaze Paški most koji otok spaja sa širim područjem gradića Nina odnosno sjevernim zadarskim zaleđem.

Gastronomija i plaže

Pag je poznat po proizvodnji vrhunskog tvrdog ovčjeg sira, morske soli i čipke. Prvo dvoje obvezno kušajte, a preporučujemo i domaću pašku janjetinu za gurmane. Čipka je ne samo idealan suvenir, već i drvena tradicija koja se nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine, a možete u gradu Pagu možete posjetiti Galeriju paške čipke. Uživajte na finim šljunčanim plažama koje su idealne za obiteljski odmor.

Pregledajte našu ponudu vila, apartmana i kuća za odmor u naseljima Zubovići, Kustići i Vidalići i rezervirajte svoj odmor iz snova u Hrvatskoj!