Novalja, odmor i zabava na sjeveru Paga

Novalja na otoku Pagu puno je više od destinacije za ludi noći provod uz elektroničku glazbu na obližnjoj plaži Zrće. Radi se o malenom mjestu sa samo par tisuća stanovnika na zelenom zapadu otoka na granici Kvarnera i Dalmacije. Jeste li znali da se južni dio otoka nalazi u Zadarskoj, a sjeverni u Ličko-senjskoj županiji? U Novalju, odnosno na Pag možete stići sa sjevera, trajektom iz Prizne koji plovi za Žigljen, ili s juga preko Paškog mosta. Ako dolazite autocestom, preporučujemo južnu rutu. Pag kao najrazvedeniji otok ne samo Kvarnera već cijele zemlje, ponudit će mirnu uvalu za svakog gosta.

apartmani novalja

Popularne kuće za odmor u Novalja

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Novalja

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Novalja

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Novalja

Loading...

Plaže Novalja

Svi ste čuli za poznatu plažu Zrće na kojoj zabava ne jenjava, a nalazi se u blizini novaljskog naselja Gajac i raspolaže Plavom zastavom što je dokaz da na njoj na raspolaganju imate sve bitne sadržaje. Oko Novalje i u njoj nalaze se brojne druge plaže među kojima ćete sigurno pronaći onu koja vam odlično odgovara. Šljunčana plaža Ručica se nalazi na istočnoj obali otoka i idealna je za sve koji traže puste i mirne krajolike idealne za dramatične fotografije. Produžite li pješice po golom kamenju tipičnom za istočnu obalu, stići ćete do pješčane plaže Beretica. Jedina plaža koja će vam ponuditi hladovinu zove se, ironično, Sunčana. Poput nestvarne pješčane oaze okružene tamnim zelenilom izgleda kao prizor iz bajke, a do nje stižete utabanom stazicom. Uz malo vožnje cestom kroz pašnjake u pravcu grada Paga dolazite do azurno plave Prnjice s pogledom na Velebit. Niti 500 metara dalje leži šljunčana plaža Čista bogata školjkašima. Caska je plaža koju su naseljavali još stari Rimljani, a osim lijepe plaže ona je ujedno i arheološko nalazište. U spomenutom Gajcu nalazi se i manje razvikana, ali ništa manje lijepa plaća – Braničevica. Zaklonjena je od bure i gleda na otvoreno more, nudi fini šljunak te ponegdje najfiniji pijesak pod morem. Pješčana plaža Planjka također ima Plavu zastavu i možda je najbolji odabir za dan na plaži s manjom djecom jer i ovdje, uz pijesak i dodatne sadržaje, ima i malo prirodnog zelenila. Možda najljepši zalazak sunca može ponuditi pravi prirodni biser u blizini predjela Stara Novalja: divlja plaža Jadra.

​​

Novalja nije samo noćna zabava baš kao što je Pag puno više od maslina, soli, sira i čipke. Sve je više popularna među ljubiteljima biciklizma, a čak šest biciklističkih staza koje povezuju ostala mjesta s Novaljom nudi odličnu šablonu za malo drugačije upoznavanje destinacije. Samo oprez: neke među tim stazama su vinske. Oduševljenici ronjenjem bi trebali otkriti podmorje pred Novaljom te osobito Starom Novaljom. Prava adrenalinska akcija očekuje vas u penjanju na prirodnim liticama i klisurama. Uz standardnu ponudu spotova na vodi i kopnu, Novalja se može pohvaliti jednim od najsuvremenijih ski liftova na cijelom kontinentu. Neka vaše novo putovanje započne odabirom apartmana ili kuće za odmor u lijepom mjestu Novalja.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Lijepe naše.

smještaj novalja