Pag, odmor između Kvarnera i Dalmacije

Pag je omiljena destinacija na granici Kvarnera i Dalmacije. Kao najrazvedeniji otok Hrvatske može ponuditi uvalu za svačiji ukus. Jeste li znali da se južni dio otoka nalazi u Zadarskoj, a sjeverni u Ličko-senjskoj županiji? Na njega možete stići sa sjevera, trajektom iz Prizne koji plovi za Žigljen, ili s juga preko Paškog mosta. Ako dolazite autocestom, preporučujemo južnu rutu. Kada mu prilazite bilo s koje strane, vidjet ćete blijede stijene u kontrastu s plavim nebom i morem. Žitelji Paga se vole šaliti da je istočna obala Paga nalik  na površinu Mjeseca, pa ako nemate novaca za lunarnu misiju – dođite njima na Pag, jer će vas rado ugostiti. Središnji dijelovi i zapadne obale ovog izduženog otoka značajno su bogatiji lijepim zelenilom, a ponudit će vam pogled na susjedne otoke Vir, Maun i Škrdu te otvoreno more. Ne zaboravite potražiti suvenir od paške čipke koju štiti UNESCO, a gurmani će kušati pašku janjetinu i paški sir čija kvaliteta počiva na odavno slavnoj slavne paške soli.

Smještaj Pag

Popularne kuće za odmor u Pag, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pag, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pag, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pag, otok

Loading...

Plaže Pag

Najpoznatija plaža Paga sigurno je Zrće niti tri kilometra jugoistočno od mjesta Novalja. To nije samo odredište za mlade željene ludih provoda, već lijepa i velika pješčana plaža sa svim sadržajima i kvalitetom mora koji su je učinili dostojnom Plave zastave. Obalom se izmjenjuju uvale s različitim plažama: od pješčanih, šljunčanih, kamenih do stjenovitih. Veće plaže poput Caske, Straška, Branićevice odnosno Gajca, Lokunja i Baba imaju uređene pristupe i ulaze u plitko more pa su stoga siguran odabir za dan na plaži s djecom. Na tim plažama uz standardnu ponudu restorana i kafića postoje zabavni sadržaji za djecu poput „aquaparka“ u Gajcu, ali naravno i adrenalinske zabave na vodi za odrasle i svakako izleta. Druge plaže ne zaostaju ljepotom, ali su zato manje i često izvan naselja, pa možete očekivati manje sadržaja, a više mira.

Aktivni odmor Pag

Duž Paga pružaju se dva planinska lanca usporedno s obalom pa se radi o prilično dinamičnom krajoliku pogonom za brojne aktivnosti na otvorenom. Krajnji jug otoka obilježavaju hridine koje okružuju duboki zaljev s mnogobrojnim zaljevima. Ljubitelji alpinizma mogu uživati u slobodnom penjanju strmim dijelom vrha Sveti Vid ili stijenama Stogaj iznad plaže Ručica na istočnoj strani Paške uvale u blizini sela Metajna. Upoznajte Pag na biciklu preko mreže lokalnih cesta i utabanih makadamskih puteva koji će vas dovesti do mirnih uvala. Teško da ćete pronaći puteljak koji vas neće odvesti do skrivenih blaga u obliku lijepe plaže ili odličnog vidikovca. Staza Novalja-Lun proglašena je najboljom stazom za otkrivanje sjevera otoka, a detalj koji se ne propušta su lunski maslinici s malinama starijim od tisućljeća. Zahtjevna staza Kolan vodi vas do grada Paga ili Novalje, a njome ćete imati prilike otkriti ponudu domaćih proizvoda. Novaljsko polje nudi blagu stazu za bicikliste i šetače kroz najzelenije dijelove otoka.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju apartmana ili kuće za odmor na Pagu.

Postanite iznajmljivač

Ako je granica Kvarnera i Dalmacije plan za vaše sljedeće putovanje, rezervirajte svoj smještaj na otoku imena Pag i saznajte, ili se podsjetite, koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.