Apartmani Rab

Otok Rab pripada sjevernoj skupini jadranskih otoka u Kvarnerskom zaljevu. Otok Rab leži usporedno s planinom Velebit, visoke planine Dinarskog masiva, što tijekom godine jamèi da ima dotok svježeg i čistog kontinentalnog zraka ugrijanog na ugodnu mediteransku temperaturu u ljetnim mjesecima.

Smještaj Rab

Popularne kuće za odmor u Rab, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Rab, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Rab, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Rab, otok

Loading...

Kuće za odmor Rab

Gradom dominiraju četiri zvonika, brojne crkve i samostani. Rimljani su poznavali ovaj otok pod imenom Arba ili Scdurna. Slikovit, tipično mediteranski prepun kulturno-povijesnih spomenika krajem prošlog stoljeća izazvao je pažnju Europljana od kada datira početak turizma na Rabu. Zbog svojih pješčanih plaža, stjenovitih uvala i blage klime ovaj je otok danas popularno ljetovalište. Upoznajte Kvarner i uživajte u otocima kojih Hrvatska ima više od tisuću. 

Kuće na plaži Rab

Sport i rekreacija

Kao i mnogi drugi primorski turistički gradovi i mjesta otok Rab nudi pregršt raznih sportskih i rekreacijskih aktivnosti. Mnoštvo malih cestica i puteva koji se otokom izmjenjuju šumski i morski pejzaži idealni su za sve ljubitelje biciklističke vožnje. Osim vožnje biciklom i šetnje kroz predivne krajolike, svoj odmor aktivnijim i zanimljivijim možete učiniti kroz ronjenje, jedrenje, tenis ili odbojku na pijesku.

Smještaj Rab

Zabavni sadržaji

Grad Rab nalazi se na malom poluotoku, omeđen gradskim zidinama sa mnogim kafićima, pubovima, noćnim klubovima, barovima koji u ljetnim mjesecima osiguravaju dobru zabavu. Na otoku Rabu, u ljetnim mjesecima održava se najatraktivniji ljetni događaj: Rapska fjera. Trodnevna manifestacija kojom se na Rabu oživljava srednjovjekovna povijest.

Luksuzni apartmani Rab

Plaže na Rabu

Svojim predivnim plažama otok Rab mami mnoge turiste. Mnoge pješčane, šljunčane, kamene, stjenovite ili plaže okružene čistim morem, a mnoge i hladovinom borova, pristupačne su za sve uzraste, a posebno djecu. Na Rabu se nalazi čak trideset pješčanih plaža neprimjetnog pada i dugih pličina. Najpoznatija plaža na otoku je pješčana Rajska plaža u Loparu, a čak tri su nositeljice Plave zastave. Za dječju igru najpogodnije su one u spomenutom Loparu, Kamporu i Barbatu. Rezervirajte smještaj iz NOVASOLove ponude kuća za odmor i apartmana na moru.

Znamenitosti

  • Knežev dvor (Trg Muncipium Arbe) - Luka i glavni trg predstavljaju srce Raba gdje se nalazi i Knežev dvor iz 13. st

  • Samostan i Crkva svete Justine - sagrađeni su između 1573. i 1578. godine te su posvećeni i namjenjeni redovnicima iz neplemićkih obitelji. Crkva svete Justine nalazi se na zapadnom kraju Trga Slobode, a u crkvi se danas nalazi Muzej sakralne umjetnosti, u kojem se čuvaju raspelo kralja Kolomana iz 1112. godine i relikvijar sv. Kristofora (12. stoljeće)

  • Samostan i Crkva svetog Andrije - Ova mala romanička crkva pripojena je benediktinskom samostanu, Crkva svetog Andrije nalazi se nedaleko od glavnog zvonika, a sagrađena je za vrijeme rapskog biskupa Mateja oko 1202. Uz crkvu nalazi se i benediktinski samostan. Zvonik Crkve svetog Andrije najstariji je od četiri rapska zvonika, a izgrađen je 1181. godine.

  • Gradska loža - Gradska loža nalazi se na mjestu gdje se širi jedna od triju glavnih ulica. U srednjoj ulici nalazi se prekrasna venecijanska lođa sagrađena u 1506. godine u renesansnom stilu.

  • Park Komrčar - Na otoku Rabu zasađeno je nekoliko lijepih borika, od kojih svakako treba istaknuti park Komrčar. Zasađen primorskim crnim borom, čempresom, jasenom, crnikom, smrekom, zimzelenim grmovima, te stoljetnom agavom više od 80 godina krasi ovaj otok. Prije je taj dio služio kao pašnjak, a danas je jedan od najljepših parkova.