Povile - apartmani za odmor nadomak Novog Vinodolskog

Povile su malo mjesto na Rivijeri Novog Vinodolskog. Nalaze se južno od Novog Vinodolskog s kojim su gotovo spojene.

Vozite li se Jadranskom magistralom sa sjevera, od Novog Vinodolskog, prema Senju, dolazite do Povila za samo dva kilometra. U duhu kvarnerske tradicije turizma i ovo je malo mjesto oduvijek njegovalo gostoprimstvo. Kada se to uzme u obzir i još se k tomu dodaju borovi i mješoviti šumarci koji mirišu na pravu sredozemnu šumu, čisto more koje bi bistrinom posramilo udaljene otoke, lijepe šljunčane plaže koje neće nikog razočarati i svježi zrak koji se spušta s lijepih planina, kako bi uspjeh mogao izostati?

Ferienwohnung in Povile

Popularne kuće za odmor u Povile

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Povile

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Povile

Loading...

Zanimljivosti Povile

Povile jednostavno zrače atmosferom mirisnog Sredozemlja i dobrog raspoloženja na odmoru. Svi apartmani i kuće za odmor u Povilama nalaze se na ne više od nekoliko stotina metara od najbližeg kupališta na lijepoj obali. Na početku mjesta nalazi se krasna borova šumica u kojoj se smjestila crkvica Svete Magdalene. Lijepi rt na kojem se nalaze također nosi slično ime: Punta Mandalena. To je pravo mjesto mira i ljubitelja odmora uz more. Da nema obližnje ceste, pomislili biste da ste odvojeni od vreve i užurbanosti ostatka svijeta. Nekako se osjećate zaštićeno u tom igličastom raju dok vas s jedne strane oplakuje more, a s druge vas štite planine.

Druga šetnica vodi vas s jedne strane u Muroskvu prema Novom Vinodolskom, a drugi krak vodi u malu mjesnu marinu u kojoj se ljuljuškaju čamci i brodice. Na putu do te lučice možete zastati na plaži od najljepših oblutaka šljunka. Budete li pažljivi na površini mora vidjet ćete vrutke slatke vode kojima je područje bogato. Na tim izvorima vode možete se čak i napiti i utažiti žeđ dok plivate. Ta je voda prošla kroz vapnenačke planine i filtrirana je do odlične kvalitete. No ne morate se napiti da vas iznenadi svježi mlaz hladne slatke vode koja izbija s dna. Stanovnici Povila pobrinuli s eda njihove plaže budu lijepe i uređene. Na južnom se kraju nalazi naselje Dugno koje vam nudi pogleda na susjedno mjesto, Klenovicu.

Iako je obala prelijepa, prošećete li zaleđem, vidjet ćete ljupke suhozide koje ovdje nazivaju gromačama koje označavaju međe između starih težačkih posjeda. Područje je bogato samoniklim biljem i grmljem koje često možete vidjeti samo na starim slikama u ljekarnama. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana u mjestu Povile, rezervirajte svoj odmor u Hrvatskoj i udahnite mirise Kvarnera.