Rijeka, odmor u gradu koji teče

Rijeka je treći grad po veličini te ujedno najveća luka u Hrvatskoj. Administrativno je središte Primorsko-goranske županije. Grad je obilježen burnom poviješću koja se očituje u brojnim znamenitostima. Položaj grada oduvijek je omogućavao odličnu povezanost s cijelim svijetom, jer je to uz Trst bila jedna od najznačajnijih luka sjevernog Sredozemlja. Dok boravite u Rijeci, možete posjetiti riječku okolicu te uživati u raznolikosti i posebnostima susjednih mjesta. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOLove ponude i uživajte u razgledavanju grada i obližnjih odredišta. Rijeka diše urbanim plućima, a njena okolica puna je netaknute prirode s planinama i šumama tako da imate priliku uživati u prirodi, ali i u svemu što će vam ponuditi najveći grad Kvarnerskog zaljeva. Prošećite Gorskim kotarom koji počinje u neposrednom riječkom zaleđu ili skoknite do obližnje Učke i njenih mješovitih šuma, a onda večerajte u finom restoranu s pogledom na Korzo.

Apartmani Rijeka

Popularne kuće za odmor u Rijeka

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Rijeka

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Rijeka

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Rijeka

Loading...

Rijeka: Zanimljivosti

  • Trsatski kaštel - vidikovac smješten na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Trsatski je kaštel jedna od najstarijih fortifikacija u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradnje. Danas je kaštel obogaćen brojnim sadržajima – ljetnim koncertima i kazališnim predstavama na otvorenom, galerijskim prostorom s likovnim izložbama i drugim manifestacijama. S trsatske gradine pruža se panoramski pogled na grad i Kvarner.

  • Riječki Korzo - mjesto je vječnih susreta. Predivan, graciozan i jedinstven, Korzo je mjesto kojeg Riječani posebno vole i poštuju. U centru grada nezaobilazno je mjesto okupljanja, ispijanja jutarnje kave, šetnje i šopinga. Korzo je šetnica koja je žila kucavica grada Rijeke.

  • Katedrala Sv. Vida – barokna crkva po uzoru na venecijansku crkvu Santa Maria della Salutte. Uz najavu moći ćete razgledati zbirku slikarstva, zlatarstva, misnoga ruha, rijetkih knjiga, grafika i drugih sakralnih umjetnina u galeriji katedrale.

  • Gradski toranj – dominantni dio riječkog Korza. Toranj je jedan od simbola grada, a nekada je predstavljao kulu kroz koju se ulazilo u grad. Na tornju se nalazi i gradska ura koja je kasnije dodana. Zanimljivo je da sat ima više brojčanika, a neki imaju rimske dok drugi arapske brojke.

Ukoliko tražite mjesto za šoping, u Rijeci se nude dva velika centra: Tower centar i Zapadni Trgovački Centar ZTC gdje ima mnoštvo izbora poznatih robnih marki te stvari za kućanstvo.

Za sve one koji se žele dobro provesti, Rijeka vas neće razočarati. Već u samom centru postoje razni pubovi, kafići i mjesta koja garantiraju odličan noćni provod.

Riječke plaže

Najpoznatije riječke plaže su Ploče na Kantridi i Kostanj na krajnjem zapadu grada koje imaju Plavu zastavu što je dokaz čistoće mora. Tu se nalaze popratni sadržaji poput raznih kafića i restorana te svega ostalog što prati Plavu zastavu osobito u urbanom središtu poput Rijeke. Do svih plaža možete stići gradskim autobusima. Zimi se možete kupati na gradskom bazenu koji je smješten na Kantridi. Odlične šljunčane plaže s južne strane nalaze se u prigradskom i Riječanima omiljenom mjestu Kostrena.

Riječki karneval

Unatoč dugoj povijesti, neobuzdani, veseli i šareni duh Karnevala ne posustaje, već iz godine u godinu raste i nudi sve više sadržaja. Posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze u veljači u Rijeku kako bi bili dio povorke. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOLove ponude u blizini centra Rijeke, te se iz udobnosti svog „novog doma“ možete maskirati i pripremiti za najveće ludilo. Pustite mašti na volju jer na Karnevalu je sve moguće. Riječki karneval je svake godine sve posjećeniji i mami brojne turiste upravo zbog svoje originalnosti i posebnosti. Budite i vi dio maskiranog šarenila i veselja i sigurni smo da ćete ponijeti mnogo lijepih uspomena iz Rijeke!

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOLove ponude i uživajte u predivnom gradu i njegovoj okolici.