Jadranovo - apartmani i kuće crikveničke rivijere

Prvi utisci koje doživite kada stignete u Jadranovo su čisto more, sredozemna klima i zrak koji miriše na borove i sol. Bez obzira u kojem dijelu godine dolazite, u Jadranovom možete otkrivati osamljene prirodne plaže i uvale ili istraživati šumske staze i šetnice uz more gdje će vas pratiti osmijesi ljubaznih domaćina koji njeguju najdulju tradiciju turizma u Hrvatskoj.

Smještaj Jadranovo

Popularne kuće za odmor u Jadranovo

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Jadranovo

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Jadranovo

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Jadranovo

Loading...

Prirodne ljepote Jadranovo

Kvarner je općenito kolijevka zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Potkraj devetnaestog i početkom dvadesetog stoljeća otvorena su klimatska lječilišta u Opatiji, Crikvenici, Velom i Malom Lošinju, na otoku Rabu i u goranskim ljepoticama Delnicama i Skradu. Jadranovo je jedno od četiri naselja koja čine grad Crikvenicu. Ovo je područje uvijek bilo na glasu kako po terapijama inhalacijom tako i po sve složenijim zdravstvenom uslugama. Spoj morske soli i sunca u zraku koji se miješa u dodiru planinske i sredozemne klime i vegetacija za koju se vjeruje da je terapijski djelotvorna najbolji je recept za odmor u mjestu koje njeguje dugu tradiciju ugošćivanja.

Tradicija je vidljiva na svakom koraku: ostaci amfora, ljubav prema brodovima, ribarske mreže, neobične kamene kućice. U običaje ovog kraja rado će vas uputiti domaćini, a možete posjetiti i manifestacije koje uz umjetničke priredbe uključuju i gastronomski aspekt. Ima li ljepšeg načina za upoznati kulturu nekog kraja nego preko ukusnih poslastica pripremljenih na način na koji to činile bake?

Jadranovo je mjesto koje možete doživjeti svim osjetilima bilo da uživate u pogledu na prelijepe plaže i prirodne ljepote, u mirisu čistog zraka, alepskog bora i mediteranskog bilja, kušate jela pripremljena na tradicionalan način ili plivate plavim valovima.

Apartmani Jadranovo

Plaža za pse u Crikvenici

Iako se sa svojim ljubimcem možete zabavljati na svim plažama gdje ne postoji znak zabrane pristupa psima, na samo petnaest minuta vožnje od Jadranovog, u Crikvenici, možete posjetiti vjerojatno najbolju plažu prilagođenu posjetiteljima s psima u cijeloj Hrvatskoj. Nasip male luke Podvorska uvijek je bio poznato šetalište za sve one koji imaju kućne ljubimce. Psi su tu uvijek rado zaplivali u moru, dok plaža nije bila pretjerano zanimljiva domaćem stanovništvu, a ni posjetiteljima. Tako se došlo na ideju da bi se ta plaža uz gradsku šetnicu trebala poslati službenom gradskom plažom za kućne ljubimce. Uskoro se grad mogao pohvaliti najopremljenijom plažom sa svim mogućim sadržajima za kućne ljubimce. Tako od srpnja 2010. na raspolaganju stoji plaža na kojoj su kućni ljubimci dobrodošli, a čekaju ih nadstrešnice, klupe, kante za otpatke s vrećicama. Čak je otvoren i bar koji nudi poslastice za ljubimce kojima je također potrebno osvježenje. U Crikvenici postoji i veterinarska ambulanta, trgovina sa specijaliziranim namirnicama i potrepštinama za ljubimce te salon za ljubimce.

Upravo danas kada su brzi ritam življenja, gradska vreva, dinamičan promet i informacije nadohvat ruke dovele do toga da nas sve to možda i previše stimulira, odmor u apartmanu ili kući malom mjestu Jadranovo idealan je recept za povratak životnoj ravnoteži.

 

Putovanje Jadranovo

Kuće za odmor Jadranovo

Apartmani Jadranovo