Opatijska rivijera, najdulja tradicija turizma u Hrvatskoj

Opatijska rivijera je možda naša najpoznatija destinacija. Središte joj je grad Opatija, mjesto s najdužom tradicijom turizma u zemlji. Glasovito ljetovalište i lječilište na obroncima planine i parka prirode Učka svoj razvoj započinje sredinom devetnaestog stoljeća kada riječki plemići Paolo i Iginio Scarpa grade raskošnu Villu Angiolinu okruženu botaničkim vrtom te ugošćuje austro-ugarsku aristokraciju. Glas o opatijskoj prirodi i blagoj klimi brzo se širi te Opatija uskoro postaje omiljenim odredištem. Taj ugođaj možete osjetiti i danas, jer je Opatija ostala vjerna svojoj tadašnjoj arhitekturi ne samo zgrada već i vrtova i parkova. Bujna vegetacija, ugodna klima, njegovani parkovi, prepoznatljive secesijske vile, šetališta uz more i plaže decenijama privlače posjetitelje. Mjesta Volosko, Ika, Ičići, Lovran, Mošćenička Draga, Medveja i Opatija čine slavnu rivijeru.

Opatijska rivijera

Popularne kuće za odmor u Opatija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Opatija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Opatija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Opatija

Loading...

Opatijska rivijera aktivni odmor

Opatijska rivijera posjetiteljima nudi raznoliku ponudu aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, trekkinga, slobodnog penjanja, paraglidinga, brdskog biciklizma, rekreativnog jahanja. Osobito su zanimljive poučne i mitsko-povijesne staze PP Učka poput staze Plas na kojoj se može nešto naučiti o geološkom postanku planine te značajnim endemskim vrstama ili staze Trebišća-Perun nad plažom Mošćeničke Drage koja će vas naučiti o starim Slavenima i njihovim bogovima. Kroz Lovransku Dragu prolazi šetnica koja vas vodi do slapa u jednoj od najljepših bujičnih udolina Učke, a uz put postoji i odmorište. Poučna staza Vela draga vodi vas do istoimenog geološkog fenomena kamenih tornjeva iz doba krede, a ta vas staza poučava i o alpinizmu te slobodnom penjanju. Padine Učke skrivaju i različite biciklističke staze. Postoje vođene ture popust one stazom koja otkriva gradove Liburnije popust Kastva i Veprinca, a možete se upustiti u brdsku avanturu opatijskim zaleđem i šumama. Morske aktivnosti poput ronjenja, skijanja na vodi i jedrenja uvijek su u ponudi u toplom dijelu godine. Romantičari neka ne propuste otići na Lungomare, šetnicu dugu 12 km koja se proteže od Voloskog do Lovrana i spaja dobar dio rivijere.

Opatijska rivijera

Opatijska rivijera plaže

Zbog svoje razvedene obale imaju mnogobrojne betonske plaže, ali i stjenovitu obalu. Pored betonskih i stjenovitih može se pohvaliti i jednom od najljepših šljunčanih plaža na Kvarneru u Mošćeničkoj Dragi, Sipar, koja se proteže duž cijelog mjesta, a nešto južnije plažom Sveti Ivan. Mnoge male plaže na opatijskoj rivijeri skrivene su od znatiželjnih pogleda te obrubljene zelenilom. Uređene plaže s ugostiteljskom ponudom su Tomaševac, Lido, Slatina, gradsko kupalište Lovran, Peharovo, plaža Ičići, Brseč, Medveja, a na nekima od njih se vijori Plava zastava.

Opatijska rivijera ima ponudu vila, kuća i apartmana za sve ukuse i vrste odmora. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor na Kvarneru još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.

Opatijska rivijera
apartmani opatijska rivijera