Apartmani za odmor Senj

Staro naselje iz kojeg je potekao današnji grad Senj, utemeljeno je na brdu Kuk, prije više od 3000 godina. Danas je nekadašnje ime Senja – Senia, primjer borbe za slobodu koju su u prošlosti neumorno vodili njegovi stanovnici. Od brojnih ostataka i tragova prošlosti Senja, kao jedne od kolijevki hrvatske kulture, najznačajnija je tvrđava Nehaj, ujedno i simbol grada Senja, iz 1558.

Apartmani Senj

Popularne kuće za odmor u Senj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Senj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Senj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Senj

Loading...

Zanimljivosti Senj i okolica

Senj prostorno obuhvaća 60 km obale i oko 40 km najljepše Hrvatske planine, Velebita. Turističkim odredištem savršenim za odmor, čine ga višestruki čimbenici, kao što je ugodno podneblje, koje kombinira mediteranske i alpsko-dinarske karakteristike, jedinstveni prirodni krajolici sjevernog Velebita, slikovita okolna mjesta kao što je Sveti Juraj, Lukovo, Klada, Starigrad, Sitnica, Jablanac ili Prizna, značajna kulturno-povijesna baština i zanimljiva događanja namijenjena mještanima i posjetiteljima.

Senjska rivijera

Dok ste ovdje na odmoru i nakon što odaberete idealan apartman ili NOVASOL kuću za odmor razgledajte i ostala mjesta. Jablanac, Stinica, Sveti Juraj, Lukovo, Sveta Jelena samo su neka od mjesta na ovoj Rivijeri. Odaberite smještaj i krenite u avanturu!

Sport i rekreacija Senj

S obzirom da se Senj smjestio među izrazitim reljefnim oscilacijama, planine i mora, mogućnosti za odmor ispunjen najrazličitijim aktivnostima su nebrojene.

Upravo blizina Velebita, omogućuje posjetiteljima Senja čitav spektar sadržaja u sklopu Parka prirode Velebit, sa poznatim lokalitetima poput prašume Štirovače ili uvale Zavratnice, unutar kojeg je i Nacionalni park Sjeverni Velebit, s Velebitskim botaničkim vrtom, strogim rezervatom Hajdučki i Rožanski kukovi, Premužićevom stazom i drugim jedinstvenim krajolicima ove veličanstvene planine.

Obala pak omogućuje niz sportova vezanih uz more, kao što je plivanje, jedrenje na dasci, ronjenje ili podvodni ribolov.

Zabavni sadržaji Senj

U Senju je posjetiteljima na raspolaganju veći broj restorana i konoba koji nude specijalitete ovog kraja, kao što je janjetina pod pekom, pršut, sir ili razni riblji specijaliteti. Živahnija atmosfera može se naći u jednom od mnogih “caffe” barova, dok sam grad u ljetnim mjesecima organizira različite zabavne programe.

Značajan je četverodnevni ljetni karneval, vrhunac kojeg predstavlja povorka od čak nekoliko tisuća maskiranih sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Posjetite ljetni karneval i ludo se zabavite!

Plaže Senj

Uzduž 60 km obale, nalazi se mnoštvo uvala i djevičansko čistih plaža. Kako šljunčanih pogodnih za djecu, tako i onih kamenih i betonskih.

Posebno značajni su vjetrovi koji ovdje pušu, jer čine senjski akvatorij jednim od najčišćih na svijetu.

Znamenitosti Senj

  • Tvrđava Nehaj - iz 1558. godine

  • Gradski muzej – smješten u palači obitelji Vukasović, jedne od najuglednijih i najutjecajnijih senjskih obitelji, koji sadrži značajnu arheološku, hidroarheološku zbirku, zatim zbirku glagoljice i glagoljskog tiskarstva, senjskog pomorstva, intelektualnog kruga Senja, zbirku novije senjske povijesti, etnografsku zbirku-Bunjevci i prirodoslovnu zbirku-Velebit

  • Svetište Majke Božje od Krasna - iz XVIII.stoljeća, izgrađena na temeljima srednjovjekovne crkve

  • Nacionalni park Sjeverni Velebit – prostor velikog broja atrakcija, kao što su - veličanstvene krške forme Hajdučki i Rožanski kukovi, jedinstveni botanički vrt u prirodi, te Lukina jama, jedna od najdubljih jama Svijeta