Tribalj - odmor kraj jezera u blizini mora

Kvarnerski zaljev skriva povijesno područje Vinodol koje se proteže crikveničkim zaleđem od Križišća i Hreljina prema jugu sve do Novog Vindolskog. Sva naselja osim Bribira koji je,uz Novi Vinodolski, bio sjedištem krčkih knezova zadržala su svoja drevna slavenska imena. U cijelom Vinodolu možete naći brojne kulturne i povijesne spomenike, utjecaje tradicije i prirodne ljepote. Najbolje ih je razgledati s nekog od krasnih vidikovaca. Jedan od njih je Pridva, a s njega vidite upravo lijepi Tribalj no i puno dalje, pogled seže od masiva Učka sve do Selaca.

Na području mjesta Tribalj nalazi se lijepo jezero koje mu daje posebni čar, ali i privlačnost onima željnim aktivnosti na otvorenom. Tribalj je pravi mali raj za zmajare, ribolovce, paraglidere te ljubitelje šetnje, biciklizma i lova. Crkva Majke Božje koja se nalazi u Tribaljskom polju spominje u glagoljskim slitinama se kao mjesto sudovanja prema Vinodolskom zakoniku. Spomenuta marijanska je župna crkva koja se spominje u povijesnim zapisima s početka četrnaestog te u prvoj polovici petnaestog stoljeća. Posjetite li naselje Stranče, imat ćete priliku vidjeti staroslavensku nekropolu koja datira barem u jedanaesto stoljeće. Njeni vrijedni eksponati se čuvaju u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci. Grobovi nekropole su otkriveni prilikom gradnje ceste početkom dvadesetog stoljeća. Najstariji grobovi sadržavali su uporabne predmete iz prvog tisućljeća, dok je u nove grobove bio položen većinom nakit, a osobito naušnice te prstenje, ogrlice i aplike. Radi se o drugoj najbogatijoj nekropoli u Hrvatskoj, a uvid koji nam pruža u razvoj materijalne i duhovne kulture Slavena u srednjovjekovnom Vinodolu je od neprocjenjive vrijednosti.

Ferienhaus in Tribalj

Popularne kuće za odmor u Tribalj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Tribalj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Tribalj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Tribalj

Loading...

Biciklizam

Više od 300 km biciklističkih staza pruža se od mora, preko Vinodola do šumovitog područja. Tamo se ukupno nalazi šest staza od kojih svaka ima svoju boju i svoje ime, a razlikuju se duljinom, težinom vožnje i visinom uspona. Plava staza je najlakša, a radi se o rekreativnoj stazi duljine 38 km i najviše točke 250 m. Zelena staza je najzahtjevnija. Nazivaju ju je i sportskom stazom, a uspinje se na više od 900 metara nadmorske visine. Smeđa je kružna staza, a ostale su još karminska, ljubičasta i žuta staza koju još nazivaju i stazom vidika.

Tribaljsko jezero

Površinom više od 40 hektara i prosječne dubine 4 m ovo jezero se čini idealnim za ribolov. Njegova posebnost i jedinstvenost je njegov položaj samo nekoliko kilometara od mora. Sretnom kombinacijom klime i položaja, ovo je jezero tijekom cijele godine pogodno za ribolov. Najčešći ulov je šaran, a mogu se uloviti i amuri, babuške, tostolobike, smuđevi, jegulje, žutooke, bjelice pa i somovi.

„Staza kamenih stupi“

Obnovljeni odnosno oživljeni stari put kroz brdo Klamarušu nadvija se nad selom Baretići nedaleko Grižana. Nekoć je to bila poveznica između naselja i šumskih predjela. Sam krajolik je dovoljna zanimljivost za obilazak ovih kamenih stuba, a duž staze se pojavljuju i sakralni objekti i drugi kulturno-povijesni spomenici. Staza duljine desetak kilometara uspinje se 380 metara, a sadržava više od 1300 uklesanih ili u stijene ugrađenih stuba. Staza prolazi kroz selo Gobići, rodno mjesto najpoznatijeg hrvatskog slikara minijatura, Julija Klovića.

Pregledajte našu bogatu ponudu kuća i apartmana za odmor u mjestu Tribalj i provedite odmor iz snova na Kvarneru.