Jablanac - lijepe uvale Senjske rivijere

Senjska rivijera proteže se sredinom obale Kvarnerskog zaljeva i pruža se u smjeru sjever-jug. Naselja Stinica i Jablanac nalaze se na kopnu preko puta jugoistočnih obala otoka Raba. Masiv Velebit pruža se s istoka i ovom području pruža svježi zrak i ugodne noći i za najtoplijih ljetnih dana. Razveden obala idealna je za ljubitelje malih uvala podno strmih stijena prekrivenih sredozemnim biljem, grmljem i drvećem.

Ferienhaus in Jablanac

Popularne kuće za odmor u Jablanac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Jablanac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Jablanac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Jablanac

Loading...

Apartmani Jablanac

Nekadašnje trgovište, a danas slikovito ribarsko i turističko naselje Jablanac, smjestilo se u dubokoj uvali između zaljeva Stara Vlaka i Smokovača. Jedan od najstarijih kulturnih i povijesnih spomenika je crkva Svetog Nikole iz dvanaestog stoljeća smještena uz ostatke srednjovjekovnih zidina tadašnjeg naselja Ablana. To je naselje u trinaestom stoljeću imalo status slobodnog kraljevskog grada. Prije Drugog svjetskog rata dr. Miroslav Hirtz, poznati prirodoslovac i puopisac, izgradio je na 26 metarskoj kamenoj litici planinarski dom koji danas nosi njegovo ime. Osobita je zanimljivost ovog planinarskog doma činjenica da je to najniži planinarski dom na svijetu, a od lijepe jablanačke plaže do njega vas vode 122 stube. Taj je planinarski dom ujedno i početna točka označenog planinarskog puta koji vodi do nevjerojatnog vidikovca i drugog planinarskog doma, doma Alan na Velebitu do kojeg stižete na približno četiri sata hoda. NOVASOL apartmani Jablanac odličan su odabir smještaja na Kvarneru!

Kuće za odmor Stinica

Samo nekoliko kilometara sjeverno od Jablanca s Jadranske magistrale silazite u Stinicu. Ona se sastoji od dva dijela: starog i novog u kojem se nalaze apartmani i kuće za odmor. Uvala Mala Stinica plitka je i u njoj se nalazi mali pristan. Novije trajektno pristanište sagrađeno je za potrebe trajektne veze s mjestom Mišnjak na lijepom susjednom otoku Rabu. Za samo dvadeset minuta možete biti na jednom od omiljenijih otoka u Hrvatskoj, a trajekti plove u oba smjera tijekom cijele godine od ranih jutarnjih sati gotovo  do ponoći. Zapadno od trajektne luke nalazi se prapovijesno naselje Ortopla. Preporučujemo izlet u Štirovaču, lokalitet na planini u južnom dijelu Nacionalnog parka Sjeverni Velebit koji je poznat po starim crnogoričnim šumama. Štirovača je oduvijek omiljeno izletište lokalnog stanovništva.

Uvala Zavratnica

Zavratnica je zaštićeni krajolik i jedna od najljepših uvala cijelog Kvarnera, ako ne i cijele Hrvatske. Na Velebitu ćete naći dva nacionalna parka, stroge i botaničke rezervacije te spomenike prirode. Među njih ubrajamo i ovu lijepu duboku uvalu. Nalazi se na samo petnaestak minuta hoda uz more od Jablanca. Do nje možete stići i iz sela Zavratnica spuštanjem od vidikovca pješčanom stazom koja vodi do uvale. Službeno pripada Parku prirode Velebit.

Ovo je idealno mjesto tražite li svjež zrak, kristalno čisto more i miran odmor u zanimljivim uvalama podno Velebita na kojem postoje beskrajne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Pregledajte naču ponudu apartmana i kuća za odmor u Jablancu i rezervirajte svoj odmor iz snova!