Omišalj, odmor u zelenom zaljevu

Omišalj je najsjevernije naselje otoka Krka. Gotovo cijelo naselje nalazi se na uzvisini s pogledom na zapad i more tako da je Omišalj jedino mjesto koje se i Riječkom zaljevu može vidjeti sa svih strana. Na padinama koje se spuštaju prema plaži nalazi se park šuma Dubec poznata po pješačkim stazama i hrastovima koji se spominju još za vladavine Mletačke Republike koji su ga crpili kao građevinski materijal. Ono što ćete zasigurno primijetiti je da koliko zelen je ovaj gradić. Na svakoj plaži i svakoj uvalici dubokog i sigurnog zaljeva uz koji leži postoje guste krošnje. Uz nekadašnji Kurikum današnji Krk, vjeruje se da se u rimsko doba podignulo još jedno važno naselje na otoku, Fulfinium, za koje se smatra da se razvilo u Omišalj. U staroj jezgri ćete pronaći zavojite kalete i nizove kamenih kuća u koje ćete se zaljubiti, a najlakše ćete ga upoznati preko njegove baštine koju ćete pronaći u mjesnom Lapidariju. Otok Krk i Omišalj poznato su glagoljaško središte. Jeste li znali da najstariji glagoljski misal koji se danas čuva u Vatikanskoj knjižnici upravo potječe upravo iz Omišlja?

luka omišalj

Popularne kuće za odmor u Omišalj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Omišalj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Omišalj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Omišalj

Loading...

Plaže Omišalj

Petstotinjak metara sjeveroistočno od spomenutog Fulfiniuma i ruševina Mirine nalazi se plaže Pesja koja se nalazi u najdubljem dijelu Omišaljskog zaljeva, a na njoj vijori Plava zastava. Ponudit će vam mjesto za piknik u hladovini i igralište za odbojku. Pored nje ćete pronaći malenu marinu koja je uvijek sigurna od svih vjetrova. Na dugoj strani Omišaljske luke nalazi se plaža Učka upravo pod parkom Dubec. Plaža Jadran je gradska plaža i tu ćete pronaći ugostiteljske sadržaje poput restorana i slastičarnice. Uređeni betonski platoi čekaju vas na plaži Stari grad u blizini predjela Mali Kijec. Kamp Pušća skriva lijepu pješčanu plažu na kojoj su dobrodošli i kućni ljubimci. Kada vam plaže dosade, otkrijte aplikacije Krk Hike i Krk Bike koje će se pobrinuti da nikad ne skrenete sa svoje pješačke ili biciklističke staze dok otkrivate Omišalj i otok Krk.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana u mjestu Omišalj i vjerujemo da ćete pronaći smještaj za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom trebaju nam se javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Kvarnerskom zaljevu još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.

plaža omisalj