Crikvenica, kao stvorena za odmor

Crikvenica je predivan grad za odmor cijele obitelji. Središte je rivijere gotovo spojenih nanizanih mjesta uz obalu: Dramalj, Selce, Crikvenica i Jadranovo. Povoljan položaj, ugodno podneblje i bogata priroda poznatih ljekovitih svojstava uvjetovali su rani razvoj turizma, pa se danas stanovnici crikveničke rivijere ponose turističkom tradicijom duljom od stoljeća. Rezervirajte smještaj u Crikvenici i provedite idealni odmor s obitelji ili s prijateljima.

Smještaj Crikvenica

Popularne kuće za odmor u Crikvenica

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Crikvenica

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Crikvenica

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Crikvenica

Loading...

Tražite smještaj za odmor u Crikvenici?

Blizina središtu Primorsko-goranske županije, gradu Rijeci, zračnoj luci na otoku Krku, dobra cestovna i željeznička povezanost sa središnjom Europom te stalna skrb o turističkim tekovinama, čine grad Crikvenicu jednim od najpopularnijih ljetovališta Mediterana. NOVASOL u predivnoj Crikvenici nudi male i skromne, ali i komforne luksuzne apartmane i kuće za odmor. Rezervirajte još danas idealni smještaj za sebe i svoju obitelj ili prijatelje! Obvezno posjetite ruševine kaštela Grižane u zaleđu Crikvenice i Dramlja. Grižane su dio Vinodola, a Vinodolska dolina poznati je raj za bicikliste, penjače i planinare. Radi se o jako dobrom odabiru za sve ljubitelje aktivnog odmora i boravka u prirodi.

Plaža za psa Crikvenica

Crikvenička Rivijera

Crikvenica se razvila u odredište koje se ponosi brojnim turističkim kapacitetima, sportskim sadržajima, kulturno-zabavnim manifestacijama te gastronomskim specijalitetima. Odaberite Kvarner za svoje sljedeće putovanje, rezervirajte smještaj iz NOVASOLove ponude i uvjerite se osobno u ljepotu ovog kutka Hrvatske. Crikvenička Rivijera proteže se 15 kilometara uz obalu i obuhvaća četiri spomenuta mjesta. Samo 30 kilometara jugoistočno od Rijeke pronaći ćete ova lijepa mjesta za nezaboravan odmor na Kvarneru.

Plaže Crikvenica

Crikvenica & kućni ljubimci

Crikvenica voli vaše ljubimce! Zašto ne biste ljetovali sa svojom obitelji ili prijateljima i sa svojim psom? Dovedite svog ljubimca na odmor u Crikvenicu. Tu ćete pronaći trgovinu za pse, pseći frizerski salon, veterinarsku ambulantu pa čak i jednu od najboljih plaža za pse na cijelom Jadranu. Plaža Podvorska osim svih uobičajenih sadržaja koji se nalaze na plažama za pse nudi i posebnu zanimljivost – bar za pse. Većina NOVASOLovih apartmana i kuća za odmor prima kućne ljubimce. Stoga, ne očajavajte ako nemate kamo sa svojim ljubimcem! Izaberite NOVASOL apartman ili kuću za odmor u Crikvenici!

​​

Sport i rekreacija Crikvenica

Mnogi sportski centri i klubovi omogućuju aktivni odmor obiteljima s djecom, ali i rekreativcima željnima adrenalina, bilo da se radi o sportovima na vodi ili kopnu. Pa se tako, u sklopu hotelskih kapaciteta ili kao samostalni klubovi i udruženja u Crikvenici mogu naći jedriličarski, plivački, biciklistički i planinarski klubovi koji ne samo da organiziraju izlete i natjecanja već i skrbe o uvjetima nužnim za te sportove. Nadalje se može uživati u stolnom tenisu, tenisu, mini-golfu, kuglanju, odbojci na plaži, skijanju na vodi i mnogim drugim aktivnostima. Šire područje Crikvenice koje obilježavaju more i planine odlično je za većinu sportskih priprema bilo da se radi o individualnim ili grupnim sportovima.

Zabavni sadržaji Crikvenice

Tijekom cijele godine Crikvenica održava različite manifestacije, kao što je karneval u veljači. Ljetni mjeseci su ipak nešto bogatiji organiziranim programom, pa se u srpnju može uživati u Danima hrvatskih proizvoda, a u kolovozu Danima Grada Crikvenice te veselim ribarskim feštama diljem Rivijere. Uzduž popularne, dugačke crikveničke šetnice, ali i užoj i široj okolici, naći će se brojni ugostiteljski objekti, poput restorana vrhunske gastronomske ponude, kafića, otvorenih terasa sa često živom glazbom, te beach barova i klubova a sve željene noćnog provoda.

Apartmani blizu plaže Crikvenica

Crikveničku obalu čini čak 8 km dugi niz pješčanih i šljunčanih plaža, povezanih uređenom šetnicom, takozvanom lungomare, koju krasi mirisno mediteransko raslinje. Nadalje ima i uređenih betonskih kupališta, ali i stjenovitih plaža, skrivenih u uvalama. Crikvenica je mjesto za zaokruženi odmor i potpuno uživanje. Rezervirajte apartman blizu plaže i provedite nezaboravni odmor u Crikvenici! Glavna gradska plaža nosi i znak čistoće i kvalitete mora “Plavu zastavu” koju obilježava čista priroda i prate je svi obvezni i dodatni sadržaji poput spasilačke službe, toaleta, ležaljki, ali ujedno je i jedna od rijetkih plaža Jadrana na kojoj se naplaćuje ulaz. 

Znamenitosti u Crikvenici

  • Aquarium Crikvenica – smješten u centru Crikvenice, s nekoliko desetaka bazena u kojima živi preko 150 jadranskih i tropskih vrsta riba.

  • Kotor – značajna arheološka zona s tragovima prapovijesnog naselja koje se nalazi na uzvisini samo nekoliko stotina metara od središta Crikvenice.

  • Nekadašnji Pavlinski samostan, a danas Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije - nalazi se na lijevoj strani ušća vinodolske rječice Dubračine u centru Crikvenice.

  • Toš – stari mlin za mljevenje maslina, koji se nalazi u malenoj uvali Pazdehova u obližnjem Dramlju.

  • Memorijalni atelje Zvonka Cara – posvećen značajnom akademskom kiparu Zvonku Caru sa stalnim postavom radova te izborom osobnih predmeta i umjetničkog materijala koji dočaravaju radnu atmosferu ateljea u kojem je djelovao.