Kostrena, lijepe plaže južno od Rijeke

Kostrena je omiljeno mjesto za odmor ne samo turistima već i stanovništvu njene šire okolice. Njena blizina trećem najvećem gradu u zemlji donijela joj je nadimak omiljene riječke plaže iako se nalazi izvan samog grada. Ljubitelje suvremene umjetnosti možda će zanimati najveći spremnik s muralom u cijeloj Hrvatskoj na kojimu se nalaze motivi broda i mora koje je naslikao poznati lokalni umjetnik. Zanimljiva povijesna činjenica je da je rođeni Kostrenjanin, Erazmo Tićac, bio glavnim projektantom prvog trgovačkog broda na atomski pogon na svijetu, a na njegovoj rodnoj kući u uvali Žurkovo stoji spomen ploča.

plaže kostrena

Popularne kuće za odmor u Kostrena

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kostrena

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kostrena

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kostrena

Loading...

Plaže Kostrena

Kostrena je poznata po Kvarneru i šire kao odlično odredište za ljubitelje sunčanja na plaži i brčkanja u plitkom moru. Ljubitelji prirode mogu posjetiti prirodnu šljunčanu i stjenovitu uvalu Svežanj koja je poznata zbog svojih rijetkih i zaštićenih podmorskih vrsta te Plave zastave. Nema plaže uz koju se ne nalazi bistro i zbog slatkovodnih podmorskih izvora uvijek malo svježije more. Najpoznatija plaža je u spomenutoj uvali Žurkovo gdje se nalazi i najveći takav izvor – Perilo. Duž Kostrene pruža se uređena šetnica kojom lako dolazite do dječjeg igrališta. Plaža Spužvina u jutarnjim satima nudi puno hladovine i idealne uvjete za kupanje s manjom djecom, dok navečer zbog blizine ugostiteljskih objekata postaje više zanimljiva ljubiteljima provoda i noćne zabave. Plaža Mikulova kava nudi dobrodošlicu i psima i njihovim dvonožnim prijateljima.

Putovanje Kostrena

Aktivni odmor Kostrena

Na uzvisini sjeverno od mjesta pronaći ćete trim stazu koja vijuga kroz hlad borovih krošanja. Nju presijeca 15 km duga brdska biciklistička staza koja kreće od Žurkova preko Urinja do vrha Sopalj. Preko arheološkog nalazišta Solin vraća se na početnu točku. Znatno zahtjevnija 8 km duga brdska staza djelomično se podudara s prvom, a zbog svoje težine spada u vrlo teške XC staze. Slatkovodni izvori povezani su s pukotinama u zemljinoj kori, a tako i sa špiljama i jama. Čim je jednih puno, ima i drugih u izobilju pa se i rekreativni speleolozi mogu u Kostreni dobro zabaviti.

Kostrenska torta

Kostrena stvara svoje nove tradicije. Možda nikad niste za nju čuli, ali vjerujemo da neće dugo ostati skrivenim blagom: kostrenska torta. Kostrenski bračni par desetljećima je radio na ideji i konačno napravio suvremeni izvorni recept od smokava, badema, grožđica, oraha i maslinovog ulja koji je pakiran u kutiju jednog od najpoznatijih hrvatskih dizajnera. Tako imate priliku kući ponijeti jedinstveni jestivi suvenir u dizajnerskom ruhu s kostrenskim motivima koji će vas podsjećati na vaš odmor u mjestu Kostrena, čak i ako ga pojedete.