Kraljevica, odmor na kraljevski način

Kraljevica je maleno mjesto na obali na pola puta od Rijeke do Crikvenice na jugoistočnoj strani vrata Bakarskog zaljeva. Nekoć je to  bilo mjesto gdje se glavna cesta iz unutrašnjosti spajala s jadranskom magistralom i gdje ste možda po prvi puta nakon dugo vremena ponovno ugledali more. Tako se mnogi Kraljevice sjete s nostalgijom od samo jednog pogleda. Ljubitelji povijesti Kraljevicu će prepoznati kao mjesto s nekoliko dvoraca dvije najpoznatije plemenitaške obitelji Hrvatske, Zrinskih i Frankopana. Vjerujemo da ćete je vi još pamtiti i po apartmanu ili kući za odmor po baš vašoj mjeri.

plaže kraljevica

Popularne kuće za odmor u Kraljevica

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kraljevica

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kraljevica

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kraljevica

Loading...

Plaže Kraljevica

Sve plaže Kraljevice okružene su zelenilom. Na poluotoku Oštro nalazi se omiljena istoimena plaža gdje možete pronaći svoj kutak na betonskim, šljunčanim i pješčanim dijelovima. Dobar je odabir za obiteljsko kupanje jer osim uvijek poželjnog mjesta u hladu ima i cijelo dječje igralište, bar i restoran, ali i zabavu za odrasle poput jet skija. Uvala Carevo pitoma je i dijelom prirodna plaža blagog ulaza u more u blizini dvorca Nova Kraljevica. Plaža Bakarac niz je betonskih platoa unutar zaljeva s pogledom na mjesto Bakar. Tu imate priliku vidjeti jedinstvene etnološke spomenike: preostale dvije obnovljene tunere ili tunolovke, promatračnice s ljestvama koje su podignute za tunolov koji je ovdje duga tradicija. U uvali Grabova nalazi se šljunčana plaža sa šetalištem u oba smjera, malim restoranima te sandolinama, pedalinama, daskama za jedrenje, brodicama i stolnim tenisom. Lučica Črišnjeva u blizini Krčkog mosta nije poznata samo po balinjeradi već i ribolovu te zanimljivim lokacijama za ronjenje.

Zanimljivosti Kraljevica

Ljubitelji aktivnog odmora mogu pješačiti do uzvisine nad mjestom gdje se nalazi vidikovac Gradac s ostacima ilirske, rimske i srednjovjekovne stražarske utvrde. Tko radije šeće uz samo more može razgledati kameni austrougarski svjetionik, Lanternu Kraljevica, koja je proglašena kulturnim dobrom cijele Hrvatske. Nadamo se da će gurmani među vama imati priliku uživati u Danima šparoga ili Danima srdela s kojih uvijek odlazite siti. Nekoć malenu frankopansku utvrdu u sedamnaestom stoljeću je proširio Petar Zrinski u velebno zdanje sa čak dva atrija u kojem se danas nalaze knjižnica, crkva i gradska uprava, a cijeli kompleks je proglašen nacionalnim blagom. Najveća, najbogatija i najpoznatija kulturna zanimljivost mjesta Kraljevica, bez ikakve sumnje, je dvorac Nova Kraljevica – Frankopan. Nekoć raskošna rezidencijalna pačala danas je suvremeni multimedijalni centar u kojem ćete upoznavati materijalnu i duhovnu ostavštinu Frankopana i Zrinskih, prikupljene od Krka preko Vinodola do Gorskog kotara.

Malo mjesto bogato drevnom plemenitaškom arhitekturom kao stvoreno je za miran odmor na Kvarneru s različitim plažama na kojima se nude aktivnosti na otvorenom. Kraljevica će vam ponuditi apartmane i kuće za vaš sljedeći odmor.