Fužine, odmor uz tri goranska jezera

Fužine su smještene u Gorskom kotaru na približno 720 metara nadmorske visine. Predivno su mjesto za miran odmor uz odličan izbor aktivnosti na otvorenom u svim godišnjim dobima. Dođite u Gorski kotar i uživajte u čistom zraku, jezerima i šumama. Prošećite među drvećem čije stoljetne krošnje i ljeti i zimi pružaju fantastičnu kulisu vašim šetnjama uz jezera. Fužine su prometno dobro povezane zahvaljujući autocesti Zagreb-Rijeka. Tako da dok ste ovdje možete u šoping do Rijeke ili do prvih plaža za svega pola sata. Vjerovali ili ne, početak Crikveničke rivijere udaljen je dvadesetak kilometara starom cestom „karolinom“. Ta je cesta odlična prilika za ljubitelje duljih biciklističkih pruga jer je promet rijedak, a vidikovci spektakularni.

Kuće za odmor Fužine

Popularne kuće za odmor u Fužine

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Fužine

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Fužine

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Fužine

Loading...

Putovanje Fužine

Fužine će vam ponuditi sve što vam treba na aktivnom odmoru, a ljubitelji boravka u prirodi i šuma proći će jednako. Nova godina se tu tradicionalno dočekuje u podne. Fužine su poznate po tom običaju, stoga ako se nađete ovdje u vrijeme blagdana neka vas ne začudi odbrojavanje na Staru godinu u zadnjim sekundama prijepodneva. Ono što će vas najviše oduševiti jesu jezera Bajer, Potkoš i Lepenica. Iako se radi o umjetnim akumulacijskim jezerima, savršeno su uklopljena u krajolik i izgledaju kao da su oduvijek bila tamo. Do jezera Lepenica i natrag vozi turistički vlak iz Fužina. Okrijepiti se možete u nekom od restorana u kojima su zvijezde ponude specijaliteti od divljači i slastice sa šumskim voćem kojim ovdašnje šume obiluju pa ga možete i sami brati. Svoje planove za putovanje započnite biranjem idealne kuće za odmor ili upravo onog pravog apartmana za odmor u Fužinama. Selo Lokve s rječicom Lokvarkom nalazi se na pola puta između Fužina i Delnica. Tamo se nalazi još jedno lijepo umjesto jezero: Lokvarsko jezero. U njegovoj se blizini nalazi istoimena kaverna, zanimljiv špiljski objekt bez prirodnog ulaza. Radi se o najdubljem turistički uređenom speleološkom objektu u Hrvatskoj.

Ako vas zanima speleologija, preporučamo posjet špilji Vrelo koja je turistički biser Fužina. Nazivaju je ''Postojna u malom''. Uređena je i prilagođena za posjet svim uzrastima pa čak i osobama s poteškoćama u kretanju – nema nijednu stubu, po čemu je i jedina takva u Europi. Dugačka je 300 metara, a na samo 50 metara nalazi se gorski izvor koji dolazi iz porječja rijeke Ličanke. Mnogo je mogućnosti, atrakcija i aktivnosti u Fužinama. Možete na jahanje, vožnju kočijom, u ribolov ili na paintball. Fužine još od devetnaestog stoljeća nude turističke sadržaje koji će upotpuniti vaš odmor i učiniti ga nezaboravnim.

Rezervirajte neki od apartmana ili kuća za odmor iz NOVASOLove ponude i krenite u otkrivanje prirodnih bogatstva zelenog zaleđa Kvarnerskog zaljeva!

Apartmani Fužine