Klenovica, odmor jugu Crikveničko-vinodolske rivijere

Klenovica je malo mjesto na obali samo devet kilometara jugoistočno od Novog Vinodolskog. Leži u podnožju zelenih velebitskih obronaka s pogledom na otok Krk i njegov ornitološki rezervat Glavine – Mala luka koji može biti odlična ideja za cjelodnevni izlet. Mjesto je mirno sa samo nekoliko stotina stalnih žitelja, nekoliko restorana, kafića i trgovina. Ljeti će restorani nuditi lokalno ulovljenu ribu, a nekoliko restorana raspolaže vlastitim ribarskim brodovima tako da ćete imati priliku uživati u ribljim specijalitetima čiji su glavni dijelovi još sinoć plivali u moru možda upravo pred vašim apartmanom ili kućom za odmor.

putovanje klenovica

Popularne kuće za odmor u Klenovica

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Klenovica

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Klenovica

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Klenovica

Loading...

Plaže Klenovica

Klenovica se sastoji od nekoliko ulica koje vijugaju jedna nad drugom s nanizanim kućama okruženim bjelogoricom, čempresima i borovinom. Od središnje lučice i dijela koji se naziva starom Klenovicom šetnica se pruža prema jugu sve do posljednjih šljunčanih plaža, apartmana i kuća za odmor. Kad stignete u Klenovicu, svoj automobil možete parkirati i svuda po samom mjestu možete stići pješice. Šetnica koja prolazi uz more i plažu obrubljena je gustim zelenim krošnjama tako da i za najsunčanijih dana možete pronaći sjenovito mjesto u hladu. Nekoliko uređenih šljunčanih uvala dodatno je zaštićeno kamenim nasipima. Omiljena plaža plitkog dna je plaža Klenovica na samom jugu mjesta uz otočić koji je nasipanjem pretvoren u maleni poluotok. Uređena, živahna plaža s mnoštvom sadržaja u samom mjestu zove se Školjić. Plaža za pse nalazi se u uvali Mala Draga sjeverno od središta mjesta na putu do Povila prema Novom Vinodolskom.

apartmani klenovica

Aktivni odmor Klenovica

Iz Klenovice ljeti možete otići na izletnički brod koji će vam otkriti skrivene uvale okolice i obližnjeg otoka Krka. Budući da odmor provodite u podnožju masiva Velebit, na raspolaganju su vam brojne pješačke i planinarske staze. Prateći oznake koje počinju u samoj Klenovici možete otići na nekoliko pješačkih izleta. Ljubitelji vožnje biciklom jednu od tih staza dijele s planinarima i pješacima: Karmin staza – Staza ljiljana. Njom možete sve do visova Velike Kapele s kojih možete vidjeti more, Istru, Velebit te otoke Kvarnerskog zaljeva. Kreće od Novog Vinodolskog, preko Batera, Breza, Luke Krmpotske pa sve do Klenovice i onda dalje kružno natrag preko Povila do Novog Vinodolskog. Gotovo cijelo to područje ujedno je i lovište s nekoliko lovačkih društava. Velika Kapela i Velebit nude planinarske domove s nekim od najljepših vidikovca cijele Hrvatske. Pred Klenovicom u moru postoje brojni izvori pitke vode pa se ovdje nalazi posebno bogatstvo morske faune. Zašto ne biste zabacili udicu?

Klenovica će vam ponuditi različite apartmane i kuće za mirni odmor na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri.