Vlašići - apartmani i kuće za odmor na jugu Paga

Otok Pag zasigurno je jedan od zanimljivijih otoka na Jadranu. Južni dio pripada Dalmaciji, a sjeverni Kvarnerskom zaljevu. Dalmatinski jug otoka dio je zadarske županije, a u njemu se nalaze naselja Vlašići i Smokvica. Oba naselja odnosno administrativno pripadaju gradu Pagu iako su od njega udaljena približno dvadeset kilometara.

Vlašići su malo selo s približno dvije stotine i pedeset stanovnika koje je smješteno u zaštićenoj uvali na jugu krševitog otoka. U susjednoj uvali koja leži samo dva kilometra zapadnije smjestila se malena Smokvica u kojoj stanuje približno pedeset ljudi. Ovo su idealne lokacije za sve one koji vole miran obiteljski odmor ili romantični odmor udvoje. Na ovom su otoku zelene oaze rijetke, a Vlašići su jedna od njih. Nije iznenađujuće što je ovdje poljoprivreda bila glavna djelatnost ovdašnjeg stanovništva, osobito ovčarstvo i vinogradarstvo. Žitelji Vlašića se time bave i danas, uz ribarstvo, ali naravno da je najvažnije gostoprimstvo koje pokazuju svojim gostima u kućama i apartmanima za odmor.

Ferienwohnung in Vlašići

Popularne kuće za odmor u Vlašići

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vlašići

Loading...

Vlašići

Vlašići su mirno i tiho mjesto prikladno, pa čak i idealno, za ugodan odmor, a prekrasne pješčane i šljunčane plaže savršene su za obitelji s djecom. Upravo je uvala u Vlašićima jedna od najljepših pješčanih plaža na cijelom otoku. U Vlašićima su poljoprivreda i gostoprimstvo najvažnije tradicije i zato ćete ovdje biti ponuđeni domaćim paškim sirom i janjetinom te odličnim domaćim vinom vaših ljubaznih domaćina. Ovdje se nalazi i Dom Zajednice Hrvata iz Mađarske koji organizira različite kulturne manifestacije u sklopu svog programa. Tijekom kolovoza Vlašići su domaćini zanimljivoj Seoskoj olimpijadi na kojoj se u zanimljivim tradicionalnim igrama natječe desetak ekipa iz cijele Hrvatske. Tradicionalni plesovi briga su i skrb Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Jeronim“.

Smokvica

Smokvica je maleno selo koje je smješteno u mirnom zaljevu u neposrednoj blizini Vlašića. Jedna lagana polusatna šetnja dovodi vas s kraja jednog na kraj drugog sela. Svi koji vole mir, tišinu, čisto more, lijepe plaže, gostoprimstvo, ne moraju tražiti dalje. Ovo je idealno mjesto za miran odmor gdje buku stvaraju samo morski valovi i cvrčci. Jedinstvena duga plaža obrubljena je zelenikom iznad kojeg se nižu kuće i apartmani za odmor.

Ova je lokacija odlično povezana s kopnom, jer se na otok Pag može doći mostom s juga. Sa sjevera mu možete doći katamaranom ili trajektom. Vlašići bi mogli biti odlično mjesto za odmor onima koji su željni zabave noću, a mira danju, jer je Pag poznat i po ludim noćnom provodima na svojoj legendarnoj plaži Zrće koja je od Vlašića udaljena samo četrdeset kilometara. Ne treba naglašavati da u krugu od 150 kilometara možete posjetiti čak četiri nacionalna parka: Paklenica, Sjeverni Velebit, Kornati i Krka.

Sve što trebate napraviti jest pregledati našu ponudu kuća i apartmana za odmor na otoku Pagu i rezervirati svoj smještaj iz snova u naselju Vlašići još danas!