search

Otok Krk - apartmani i kuće za odmor

Otok Krk najveći je jadranski otok površine 409km² smješten u Kvarnerskom zaljevu a time i najsjeverniji hrvatski otok. S kopnom je povezan mostom koji je izgrađen kako bi osigurao dobre veze s otočnom međunarodnom zračnom lukom. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost kulturnih ljepota još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“. Na otoku se nalaze dva jezera- „Ponikve“ i „Jezero“ koja vodom opskrbljuju okolna naselja te špilja „Biserujka“.

Apartmani Krk

Otok Krk sa svojim većim mjestima poput Baške, Punta, Malinske, Vrbnika, Njivica, Dobrinja, Stare Baške, Šila, Čižića, Omišlja, Klimna i grada Krka nudi sliku turističke raznovrsnosti otoka. Krk je bio središte glagoljaštva a na njemu je pronađena i Bašćanska ploča koja se danas čuva u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu a u crkvi Sv. Lucije u Jurandvoru se nalazi kopija. Rezervirajte NOVASOL apartman na Krku i uživajte u dodatnim sadržajima i predivnoj prirodi!

Odmor Krk

Sport i rekreacija Krk

Raznovrsna ponuda sportskih, ali i rekreacijskih mogućnosti na otoku posebno tokom ljetnih mjeseci zanimljiva je za sve uzraste. Krčki akvatorij idealan je za mnoge morske sportove prepun mirnih uvala zbog čega se upravo tu odvijaju mnoga jedriličarska natjecanja. Brojne ronioce na Jadran privlače mnoge atraktivne lokacije budući da je naše more puno potopljenih antičkih brodova, koralja i ostalog životinjskog i biljnog svijeta. Većina pješačkih staza na otoku Krku moguće je koristiti i kao biciklističke, osim što se protežu uzduž obale, biciklističke staze također prolaze i u unutrašnjim dijelovima uz frekventne prometnice. Želite li se ugodno i zabavno provesti a uz to želite iskusiti adrenalin, svakako posjetite Ski lift Krk. Nalazi se u Puntarskoj uvali a uz uzbudljiv doživljaj skijanja na vodi i wakeboardinga na suvremenom liftu, na otoku se možete se zabaviti uz odbojku na pijesku, na teniskom terenu ili u fitness centru.

Zabava Krk

Kulturno-zabavna ponuda velikim se dijelom oslanja na tradiciju objedinjujući prošlost i sadašnjost te u ljetnim mjesecima možete uživati u brojnim događanjima od kulturnih, zabavnih pa do gastronomskih događaja koje nudi otok Krk. Smještaj je je dobro mjesto za započeti planiranje svog zabavnog odmora na ovom lijepom otoku.

smještaj Krk

Krk Plaže

Čistoćom mora na šljunčanim i kamenim plažama sa uređenim sunčalištima i popratnim sadržajima neke od gradskih plaža prepoznate su i nagrađene plavom zastavom. Otok Krk obiluje mnogim plažama, mnoge su pristupačne kupačima svih uzrasta ali jedna od najljepših je svakako „Vela plaža“ u Baškoj. Nalazi se u centru mjesta a duga je čak 1800 m i popraćena mnogobrojnim sadržajima, a mnogi od njih su namijenjeni djeci. 

Znamenitosti

  • Košljun - Otočić franjevaca. U ovoj oazi mira redovnici su stoljećima sakupljali i čuvali mnoge vrijedne predmete koji se danas mogu razgledati u etnografskom muzeju. Samostan posjeduje i knjižnicu s oko 30.000 knjiga. Park šuma na Košljunu zaštićena je prirodna baština.
  • Glavotok - Posjed na kojem se i danas uzdiže franjevački samostan sv. Marije s crkvom. Ovo mjesto je stoljećima bilo središte pismenosti i prosvjećivanja a samostan još uvijek čuva značajnu zbirku glagoljskih rukopisa i knjiga.
  • Bašćanska ploča - nacionalni je spomenik kulture hrvatskog naroda. Predstavlja glagoljski natpis, ispravu isklesanu u 13 redaka teksta koji govori o darovnici hrvatskog kralja Zvonimira (1075-1089) crkvi Sv. Lucije u Jurandvoru, gdje je i Bašćanska ploča i pronađena umetnuta u crkveni pločnik. Danas se kopija čuva u crkvi Sv. Lucije u Jurandvoru.
  • Špilja Biserujka - Svojom dužinom od oko 110m i veličinom svog podzemnog prostora špiljska unutrašnjost svojom ljepotom ali i činjenicom da se nalazi na otoku. Temperatura je tokom cijel godine u špilji podjednaka od 10 do 13 Celzijevih stupnjeva.
  • Franjevački samostan - Franjevci se u Krku prvi put spominju 1277 godine. Početkom samostan je bio dio sjevernog gradskog bedema. Istočno krilo podignuto je 1910 godine kao sjemenište. Ovdje se čuva slika Bogorodica s djetetom slikara Vittorea Carpaccia.

Smještaj Krk

Sve što trebate napraviti jest pregledati naš odličnu ponudu u kojoj se nalaze kuće za odmor i apartmani. Krk vas neće razočarati: jednostavan smještaj, odmor na bazenu, luksuzni apartmani - Krk ima sve.