search

Smještaj u Rijeci

Rijeka je treći grad po veličini, te ujedno i najveća luka u Hrvatskoj. Administrativno je središte županije Primorsko-goranske. Karakterizira ju umjerena topla i vlažna klima. Grad je to koji je obilježen burnom poviješću, ali i brojnim znamenitostima. Pozicija grada oduvijek je omogućavala odličnu povezanost s najrazličitijim bližim i daljnjim mjestima. Dok boravite u Rijeci možete posjetiti riječku okolicu, te uživati u raznolikosti i posebnostima susjednih mjesta. Rezervirajte apartman iz NOVASOL ponude i uživajte u razgledavanju grada i okolice.

Zanimljivosti grada

Trsatski kaštel - vidikovac smješten na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Trsatski je kaštel jedna od najstarijih fortifikacija u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradnje. Danas je kaštel obogaćen brojnim sadržajima – ljetnim koncertima i kazališnim predstavama na otvorenom, galerijskim prostorom s likovnim izložbama i brojnim drugim manifestacijama. Ovo je mjesto koje svakako preporučamo da posjetite. S trsatske gradine pruža se predivan pogled na grad.

Riječki Korzo - mjesto je vječnih susreta. Predivan, graciozan i jedinstven, Korzo je mjesto kojeg Riječani posebno vole i poštuju. U centru grada nezaobilazno je mjesto okupljanja, ispijanja jutarnje kave, šetnje i shopinga. Korzo je žila kucavica grada Rijeke.

Katedrala Sv. Vida – barokna crkva po uzoru na venecijansku crkvu Santa Maria della Salutte. Uz najavu moći ćete razgledati zbirku slikarstva, zlatarstva, misnoga ruha, rijetkih knjiga, grafika i drugih sakralnih umjetnina na galeriji katedrale.

Gradski toranj –dominantan dio riječkog Korza. Toranj je jedan od simbola grada, a nekada je predstavljao kulu kroz koju se ulazilo u grad. Na tornju se nalazi i gradska ura koja je kasnije dodana.

Ukoliko tražite mjesto za shoping u Rijeci se nude dva velika centra: Tower centar i Zapadni Trgovački Centar ZTC gdje ima mnoštvo izbora poznatih robnih marki te stvari za kućanstvo.

Za sve one koji se žele dobro provesti,  Rijeka vas neće razočarati. Već u samom centru postoje razni pubovi, kafići i mjesta koja garantiraju odličan noćni provod.

Riječke plaže

Najpoznatije riječke plaže su Ploče i Kostanj koje imaju Plavu zastavu što je dokaz čistoće mora. Plaže su smještene na samom istoku i na samom zapadu grada. Zimi se možete kupati u gradskom bazenu koji je smješten na Kantridi. Tu se nalaze i gradske plaže te dodatni sadržaji poput raznih kafića i restorana koji će upotpuniti vaš boravak. Do svih plaža možete stići gradskim autobusima.

Riječki karneval

Unatoč dugoj povijesti, neobuzdani, veseli i šareni duh Karnevala ne staje, već iz godine u godinu raste i nudi sve više sadržaja. Posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze u veljači u Rijeku kako bi bili dio povorke. Rezervirajte apartman iz NOVASOL ponude u blizini centra Rijeke, te se iz udobnosti apartmana možete maskirati i pripremiti za najveće ludilo. Pustite mašti na volju jer na Karnevalu je sve moguće. Riječki karneval je svake godine sve posjećeniji i mami brojne turiste upravo zbog svoje originalnosti i posebnosti. Budite i vi dio maskiranog ludila, sigurni smo da ćete ponijeti mnogo lijepih uspomena iz Rijeke!

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude i uživajte u predivnom gradu i njegovoj okolici!