search

Apartmani Pag

Otok Pag, jedan od najvećih jadranskih otoka, a peti je po veličini s 270 kilometara dugom razvedenim obalom. Na njega možete stići trajektom sa sjevera ili mostom s juga koji se nalazi nedaleko autoceste. Pag je najveće carstvo kamenjara, prepun zaljeva, uvalica, rtova i plaža, ispresijecan dugim suhozidima, u kojem rastu tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, a ono daje poseban okus poznatom paškom siru. Uz proizvodnju maslinova ulja i vina žutica uzgoj ovaca predstavlja glavnu privrednu granu otoka Paga. Pag je poznat po ovčjem siru - slavnom Paškom siru. Sir ima specifičan okus zahvaljujući aromatičnom bilju koje ovce pasu te burom nanesenoj soli koju ližu s kamenja. Prilikom odmora na Kvarneru nemojte propustiti otok Pag!

Smještaj Pag

Kuće za odmor Pag

Na otoku Pagu NOVASOL vam nudi pregršt predivnih kuća za odmor koje će vam pružiti bezbrižan, komforan odmor te privatnost, ali i velik izbor apartmana. Pronađite svoj savršen apartman na Pagu i krenite na putovanje! U svakom mjestu na Pagu NOVASOL vam može ponuditi različite apartmane i kuće, s obzirom na vaše želje i potrebe. Provjerite ponudu naših apartmana. Pag je idealna destinacija za odmor! Luksuzni apartmani Pag bit će idealan odabir za one koji vole potpuno komforan i nezaboravan odmor. Za najveće romantičare tu su kuće za odmor s panoramskim pogledom na sivo kopno i plavo more.

smještaj Pag

Sport i rekreacija Pag

Otokom Pagom pružaju se dva planinska lanca usporedno s obalom, dok na južnom kraju otoka hridine okružuju duboki zaljev s mnogobrojnim uvalama. Ljubitelji alpinizma mogu uživati u penjanju strmim dijelom vrha Sveti Vid i stijenama iznad plaže Ručica na sjeverozapadnoj strani Paške uvale. Na tim mjestima postoje i posebne oznake staza za alpinističko penjanje. Sportsko-rekreacijska ponuda je raznovrsna, od spomenutog alpinizama, biciklizama, jet skija, skijanja na vodi, surfanja, ronjenja, tenisa, sportskog ribolova, trekinga do odbojke na pijesku. Zašto ne izabrati komforan apartman iz NOVASOL ponude smještaja koji će vam pružiti komfor za vrijeme boravka? Pogledajte našu kompletnu ponudu smještaja na Pagu i izaberite apartman ili kuću za odmor po svojoj želji. Zašto ne biste odmor proveli uz bazen s pogledom na more i Velebit?

Pag zabavni sadržaji

U vrijeme paškog zimskog karnevala, ljetnog karnevala i tijekom sezone izvode se bogati kulturno-zabavni i umjetnički programi. Iz višestoljetne tradicije može se izdvojiti Paška Robinja (Paška Robinja govori o otkupu zarobljene djevojke, unuke vladara bana Derenčina, koji je krajem 15. stoljeća doživio poraz od Turaka na Krbavskom polju) u stilu svetih prikazanja, folklor, karakteristično kolo uz gradsku limenu glazbu, stare nošnje, tradicionalne pjesme te mnoga druga zbivanja poput klapskog pjevanja. Na nadaleko poznatoj plaži Zrće nalaze se poznati noćni klub u kojem se priređuju nastupi estradnih zvijezda, zabavne večeri u izuzetnom ambijentu. Kušajte sir i vino tamo gdje se proizvode. Većina restorana i konoba nudi i lokalne proizvode te tradicionalna jela, no ljeti tu su i suvremeniji food barovi koji ne zaostaju za mondenim bistroima. Pomno planirajte što sve vidjeti i kušati na svom odmoru i pripazite jer biste se u njega mogli zaljubiti.

Kuće s bazenom Pag

Plaže Pag

Pašku obalu obrubljuju mnoge uvale koju krase raznovrsne plaže. Obalom se izmjenjuju plaže od pješčane, šljunčanih, kamenih do stjenovitih od kojih su neke zbog zadovoljavanja raznih kriterija nositelji Plavih zastava. Na Pagu, pješčane plaže razveselit će najmlađe. Uživajte sa svojom obitelji igrajući se i gradeći kule u pijesku. Veće plaže poput Caske, Zrća, Straška, Branićevica, Lokunje, Babe i drugih, vrlo su prostrane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom.

Kuće za odmor Pag

Znamenitosti Pag

  • Paška čipka - stoljećima nastaje u strpljivim rukama otočkih žena koje pažljivo pletu. Ispletena posebnim bodom, čipka se rabi za ukrašavanje posteljine, bluza, oltarnog pribora i namještaja.

  • Knežev dvor - nalazi se na glavnom paškom trgu, a datira iz 15. stoljeća. U njemu su stolovali knezovi (s mandatom u trajanju 33 mjeseca) koje je postavljala Venecija i zasjedalo Gradsko vijeće.

  • Samostan benediktinki - redovnice samostana razvile su vrlo bogatu i raznoliku djelatnost a posebno u odgoju ženske djece. Samostan čuva vrijedne eksponate iz dugotrajne povijesti otoka. Benidiktinke su poučavale čipkarstvo te su zaslužne što se je ono proširilo gradom. U njemu su niz godina bile aktivne benediktinke koje su uspjele sačuvati mnoštvo vrijednih predmeta koji su danas dostupni za razgledavanje posjetiteljima.

  • Solana otoka Paga - U srednjem vijeku trgovina soli bila je veoma unosan posao. Zbog vlasništva nad ovim i danas unosnim solanama vodile su se u povijesti mnoge bitke.

  • Crkva Marijina Uznesenja - crkvu krase romanički i gotički stil. Njezine tri apside odijeljene su stupovima od bijeloga kamena. Na pročelju se nalazi rozeta, a iznad vrata luneta. Unutra se čuvaju brojna umjetnička dijela.

Smještaj Pag

Provedite svoj odmor između Dalmacije i Kvarnera na najrazvedenijem otoku Hrvatske.