search

Pag, odmor između Kvarnera i Dalmacije

Pag je omiljena destinacija na granici Kvarnera i Dalmacije. Kao najrazvedeniji otok Hrvatske može ponuditi uvalu za svačiji ukus. Jeste li znali da se južni dio otoka nalazi u Zadarskoj, a sjeverni u Ličko-senjskoj županiji? Na njega možete stići sa sjevera, trajektom iz Prizne koji plovi za Žigljen, ili s juga preko Paškog mosta. Ako dolazite autocestom, preporučujemo južnu rutu. Kada mu prilazite bilo s koje strane, vidjet ćete blijede stijene u kontrastu s plavim nebom i morem. Žitelji Paga se vole šaliti da je istočna obala Paga nalik  na površinu Mjeseca, pa ako nemate novaca za lunarnu misiju – dođite njima na Pag, jer će vas rado ugostiti. Središnji dijelovi i zapadne obale ovog izduženog otoka značajno su bogatiji lijepim zelenilom, a ponudit će vam pogled na susjedne otoke Vir, Maun i Škrdu te otvoreno more. Ne zaboravite potražiti suvenir od paške čipke koju štiti UNESCO, a gurmani će kušati pašku janjetinu i paški sir čija kvaliteta počiva na odavno slavnoj slavne paške soli.

Smještaj Pag

Plaže Pag

Najpoznatija plaža Paga sigurno je Zrće niti tri kilometra jugoistočno od mjesta Novalja. To nije samo odredište za mlade željene ludih provoda, već lijepa i velika pješčana plaža sa svim sadržajima i kvalitetom mora koji su je učinili dostojnom Plave zastave. Obalom se izmjenjuju uvale s različitim plažama: od pješčanih, šljunčanih, kamenih do stjenovitih. Veće plaže poput Caske, Straška, Branićevice odnosno Gajca, Lokunja i Baba imaju uređene pristupe i ulaze u plitko more pa su stoga siguran odabir za dan na plaži s djecom. Na tim plažama uz standardnu ponudu restorana i kafića postoje zabavni sadržaji za djecu poput „aquaparka“ u Gajcu, ali naravno i adrenalinske zabave na vodi za odrasle i svakako izleta. Druge plaže ne zaostaju ljepotom, ali su zato manje i često izvan naselja, pa možete očekivati manje sadržaja, a više mira.

smještaj Pag

Aktivni odmor Pag

Duž Paga pružaju se dva planinska lanca usporedno s obalom pa se radi o prilično dinamičnom krajoliku pogonom za brojne aktivnosti na otvorenom. Krajnji jug otoka obilježavaju hridine koje okružuju duboki zaljev s mnogobrojnim zaljevima. Ljubitelji alpinizma mogu uživati u slobodnom penjanju strmim dijelom vrha Sveti Vid ili stijenama Stogaj iznad plaže Ručica na istočnoj strani Paške uvale u blizini sela Metajna. Upoznajte Pag na biciklu preko mreže lokalnih cesta i utabanih makadamskih puteva koji će vas dovesti do mirnih uvala. Teško da ćete pronaći puteljak koji vas neće odvesti do skrivenih blaga u obliku lijepe plaže ili odličnog vidikovca. Staza Novalja-Lun proglašena je najboljom stazom za otkrivanje sjevera otoka, a detalj koji se ne propušta su lunski maslinici s malinama starijim od tisućljeća. Zahtjevna staza Kolan vodi vas do grada Paga ili Novalje, a njome ćete imati prilike otkriti ponudu domaćih proizvoda. Novaljsko polje nudi blagu stazu za bicikliste i šetače kroz najzelenije dijelove otoka.

Kuće s bazenom Pag

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju apartmana ili kuće za odmor na Pagu.

Postanite iznajmljivač

Kuće za odmor Pag

Ako je granica Kvarnera i Dalmacije plan za vaše sljedeće putovanje, rezervirajte svoj smještaj na otoku imena Pag i saznajte, ili se podsjetite, koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.

Smještaj Pag