search

Otok Pag, apartmani za odmor

Otok Pag, jedan od najvećih jadranskih otoka peti je po veličini sa 270km duge razvedene obale. Pag je najveće carstvo kamenjara, prepun zaljeva, uvalica, rtova i plaža, ispresijecan dugim suhozidima na Jadranu, u kojemu raste tanka trava, nisko aromatično bilje, kadulja i smilje. Upravo to aromatično bilje je osnova u prehrani paških ovaca na kamenjaru, i ono daje poseban okus poznatom paškom siru. Uz proizvodnju maslinova ulja i vina Žutica uzgoj ovaca predstavlja glavnu privrednu granu otoka Paga. Pag je poznat po ovčjem siru-paškom siru. Sir ima specifičan okus zahvaljujući aromatičnom bilju kojeg pasu ovce. Prilikom odmora na Kvarneru nemojte propustiti otok Pag! 

Apartmani Pag

Na otoku Pagu NOVASOL vam nudi pregršt predivnih kuća za odmor koje će vam pružiti bezbrižan, komforan odmor te privatnost, ali i velik izbor apartmana. Pronađite svoj savršen apartman na Pagu i krenite na putovanje! U svakom mjestu na Pagu NOVASOL Vam može ponuditi različite apartmane i kuće, s obzirom na Vaše želje i potrebe. Provjerite ponudu naših apartmana. Pag je idealna destinacija za odmor! Luksuzni apartmani Pag bit će idealan odabir za one koji vole potpuno komforan i nezaboravan odmor. 

smještaj Pag

Sport i rekreacija Pag

Otokom Pagom pružaju se dva planinska lanca usporedno s obalom, na južnom kraju otoka hridine okružuju duboki zaljev s mnogobrojnim uvalama. Ljubitelji alpinizma mogu uživati u penjanju strmim dijelom vrha Sv.Vid i stijenama iznad plaže Ručica na sjeverozapadnoj strani Paške uvale. Na tim mjestima postoje i posebne oznake za alpinističko penjanje. Sportsko-rekreacijska ponuda je raznovrsna od alpinizama, biciklizama, skijanja na moru, surfanja, ronjenja, tenisa, sportskog ribolova, trekinga do odbojke na pijesku. Zašto ne izabrati komforan apartman iz NOVASOL ponude smještaja koji će vam pružiti komfor za vrijeme boravka? Pogledajte našu kompletnu ponudu smještaja na Pagu i izaberite apartman po svojoj želji.

Pag zabavni sadržaji

U vrijeme paškog karnevala zimi, ljetnog karnevala i tijekom sezone odvija se bogati kulturno-zabavni i umjetnički program. Iz višestoljetne tradicije može se izdvojiti Paška Robinja (Paška Robinja govori o otkupu zarobljene djevojke, unuke vladara bana Derenćina, koji je krajem 15. stoljeća doživio poraz od Turaka na Krbavskom polju) u stilu svetih prikazanja, folklor, karakteristično kolo uz gradsku limenu glazbu, starim nošnjama, starim pjesmama te mnoga druga zbivanja poput klapskog pjevanja. Na nadaleko poznatoj Party plaži Zrče nalaze se poznati noćni klub u kojem se priređuju nastupi estradnih zvijezda, zabavne večeri u izuzetnom ambijentu.

Plaže Pag

 

Pašku obalu obrubljuju mnoge uvale koju krase raznovrsne plaže. Obalom se izmjenjuju plaže od pješčane, šljunčanih, kamenih do stjenovitih od kojih su neke zbog zadovoljavanja raznih kriterija nositelji Plavih zastava. Na Pagu, pješčane plaže razveselit će najmlađe. Uživajte sa svojom obitelji igrajući se i gradeći kule u pijesku. Veće plaže poput Caske, Zrča, Straško, Branićevica, Lokunje, Babe i drugih vrlo su prostrane, s čistim morem te odličnim pristupom i ulazom u more pa su stoga osobito pogodne za obitelji s djecom.

Znamenitosti otoka Paga

  • Paška čipka - stoljećima nastaje u strpljivim rukama otočkih žena koje pažljivo pletu. Ispletena posebnim bodom, čipka se rabi za ukrašavanje posteljine, bluza, oltarnog pribora i namještaja.

  • Knežev dvor - nalazi se na glavnom paškom trgu a datira iz 15.st. U njemu su stolovali knezovi (s mandatom u trajanju 33 mjeseca) koje je postavljala Venecija, i zasjedalo Gradsko vijeće.

  • Samostan benediktinki - redovnice samostana razvile su vrlo bogatu i raznoliku djelatnost a posebno u odgoju ženske djece. Samostan čuva vrijedne eksponate iz dugotrajne povijesti otoka. Benidiktinke su poučavale čipkarstvo te su zaslužne što se je ono proširilo gradom. U njemu su niz godina bile aktivne benediktinke koje su uspjele sačuvati mnoštvo vrijednih predmeta koji su danas dostupni za razgledavanje posjetiteljima.

  • Solana otoka Paga - U srednjem vijeku trgovina soli bila je veoma unosan posao. Solane na Pagu rimskog su porijekla i zaštićene planinskim lancima. Zbog vlasništva nad ovim i danas unosnim solanama vodile su se u povijesti mnoge bitke.

  • Crkva Marijina Uznesenja - crkvu krase romanički i gotički stil. Njezine tri apside odijeljene su stupovima od bijeloga kamena. Na pročelju se nalazi rozeta a iznad vrata luneta. Unutra se čuvaju brojna umjetnička dijela.