search

Apartmani za odmor Opatijska rivijera

Smještena podno planine i parka prirode Učka, Opatija elegantna turistička destinacija središte je rivijere sa najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Opatija je top mjesto za odmor, nezaobilazna stanica, Opatije je biser Jadrana. O njoj su pjesnici pisali pjesme, ona je uvijek tema turističkih skupova. Jedna je i jedina Opatija. NOVASOL apartmani na Opatijskoj rivijeri oduševiti će vas i vašu obitelj i pružit će vam komforan odmor. Rezervirajte još danas smještaj na Opatijskoj rivijeri iz NOVASOL ponude.

Odmor iz snova Opatijska rivijera

Rezervirajte NOVASOL predivan apartman na moru iznad Opatije s kojeg puca predivan pogled na Kvarner ili bliže centru i zbivanjima. Danas glasovito ljetovalište i klimatsko lječilište, svoj razvoj započinje 1844. godine kada riječki plemić Iginio Scarpa gradi raskošnu Villu Angiolinu okruženu predivnim botaničkim vrtom te ugošćuje austro-ugarsku aristokraciju. Glas o prekrasnoj opatijskoj prirodi i blagoj klimi brzo se širi te Opatija uskoro postaje elitnom destinacijom. Nagli razvoj turizma krajem 19. st. uvjetovan je povoljnim geoprometnim položajem te najbližim izlazom na toplo more srednje Europe, na oko 500km udaljenosti od Milana, Beča i Münchena. Bujna vegetacija, ugodna klima, predivni njegovani parkovi, austro-ugarske vile, osvijetljena šetališta uz more i plaže već duže od 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Uz kontraste mora i planina, zelenila parkova i plavetnila mora, starih građevina i suvremenog komfora prepoznati su i cijenjeni razni segmenti turizma poput zdravstvenog, kongresnog, nautičkog, gastronomskog te sportsko-rekreacijskog. 

apartmani opatijska rivijera

Apartmani Opatijska rivijera

Odaberite savršen smještaj na Opatijskoj rivijeri. Duga tradicija bavljenja turizmom omogućiti će vam idealan odmor na moru. Luksuzni apartmani na Opatijskoj rivijeri kao i brojne NOVASOL kuće za odmor priuštit će vam nezaboravan odmor upravo jer su potpuno opremljene i stvorene upravo za vaš potpuni užitak ali i relaksaciju.

Zabavne manifestacije Opatijska rivijera

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude u Opatiji i krenite na putovanje! Opatija i njena rivijera svojim idealnim geografskim položajem svojim posjetiteljima nude pregršt raznih sportsko-rekreativnih sadržaja. Na ovom relativno malom ali raznolikom geografskom položaju možete izabrati neku od mnogobrojnih aktivnosti. Kopnene aktivnosti poput planinarenja, trekkinga, slobodnog penjanja, paraglidinga, brdskog biciklizma, rekreativnog jahanja, ili morske poput ronjenja, skijanja na vodi i jedrenja odmor mogu učiniti veoma zanimljivim ali i edukativnim. Nezaobilazno osvijetljeno obalno šetalište ''Lungomare'' dugo 12 km proteže so od Voloskog do Lovrana.

Uzduž predivne šetnice koja u noćnim satima nudi predivan pogled na obližnji grad Rijeku nalaze se raznovrsni restorani, kafići, slastičarnice, suvenirnice, casino klubovi, diskoteke, bogati wellness programi ali i ljetna pozornica sa više od 2.000 sjedećih mjesta na kojoj se održavaju razni koncerti, priredbe te prikazuju razni filmovi. Opatija je tokom cijele kalendarske godine bogata raznim manifestacijama.

Zanimljivosti Opatijska Rivijera

Volosko, Ika, Ičići, Lovran, Mošćenička Draga, Medveja i Opatija tako ponosno zaokružuju divnu Rivijeru. Volosko vam nudi riblje restorane i male uličice kojima možete opušteno šetati i zamišljati kako je nekada život izgledao. Male uličice vode vas direktno na malu rivu gdje su svoje mjesto našli mali brodići. Moščenička Draga privlači svojom predivnom šljunčanom plažom. Lovran, grad bogate povijesti, dobio je ime po lovoru koji tu raste. Nekoliko vila u Lovranu također je vrijedno nasljeđe kulturne baštine uz opatijske vile. Rezervirajte NOVASOL apartman na Opatijskoj rivijeri i upoznajte sve čari ovog mjesta. 

Plaže Opatijska rivijera

Opatija i njena rivijera zbog svoje razvedene obale imaju mnogobrojne betonske plaže ali i stjenovitu obalu. Pored betonskih i stjenovitih može se pohvaliti i jednom od najljepših kamenih plaža na Kvarneru u Mošćeničkoj Dragi koja se proteže uzduž cijelog mjesta a nešto malo dalje i plažom Sv. Ivan. Mnoge male plaže na opatijskoj rivijeri sakrivene su od znatiželjnih pogleda. Gradske odnosno uređene i sadržajima opremljene plaže su: Tomaševac, Lido, Slatina, gradsko kupalište Lovran, Peharovo, plaža Ičići, Brseč, Medveja. Mnoge od tih plaža pod okriljem su plave zastave koja osigurava kvalitetu plaže. Odaberite NOVASOL apartman na Opatijskoj rivijeri još danas!

Znamenitosti Opatijska rivijera

  • Crkva Sv. Jakova sagrađena na temeljima nekadašnjeg benediktinskog samostana po kojem je Opatija dobila ime.

  • Villa Angiolina – označava početak hrvatskog turizma. 1844 godine I. Scarpa gradi vilu Angiolinu i otvara vrata brojnim prijateljima i gostima respektabilnog statusa. Danas se u njoj nalazi Hrvatski muzej turizma

  • Park Sv. Jakova sa Fontanom Helios i Selena - nalaze se u prelijepom opatijskom parku Sv. Jakov a djelo je kipara iz Graza Hansa Rathautskog. Fontana predstavlja sunce i mjesec.

  • Park Angiolina - jedan od najljepših hrvatskih parkova u kojemu se nalaze mnoge biljke sa Dalekog Istoka, J. Amerike, Australije i drugih krajeva svijeta

  • Umjetnički paviljon „ Juraj Matija Šporer“ - u doba austro-ugarske monarhije, godine 1899. nastao je «Pavillon für eine Conditorei» (paviljon za slastičarnicu) u najljepšem dijelu grada Opatije. Kasnije dobiva ime Paviljon «Juraj Šporer»

  • Djevojka sa galebom - brončani kip nimfe koja iz ruke hrani galeba, jedan od vizualnih simbola Opatije

  • Madonna - Kopija kipa koji je obitelj Kesselstatt dala postaviti u spomen na tragično preminulog sina 1891.godine