search

Opatijska rivijera, najdulja tradicija turizma u Hrvatskoj

Opatijska rivijera je možda naša najpoznatija destinacija. Središte joj je grad Opatija, mjesto s najdužom tradicijom turizma u zemlji. Glasovito ljetovalište i lječilište na obroncima planine i parka prirode Učka svoj razvoj započinje sredinom devetnaestog stoljeća kada riječki plemići Paolo i Iginio Scarpa grade raskošnu Villu Angiolinu okruženu botaničkim vrtom te ugošćuje austro-ugarsku aristokraciju. Glas o opatijskoj prirodi i blagoj klimi brzo se širi te Opatija uskoro postaje omiljenim odredištem. Taj ugođaj možete osjetiti i danas, jer je Opatija ostala vjerna svojoj tadašnjoj arhitekturi ne samo zgrada već i vrtova i parkova. Bujna vegetacija, ugodna klima, njegovani parkovi, prepoznatljive secesijske vile, šetališta uz more i plaže decenijama privlače posjetitelje. Mjesta Volosko, Ika, Ičići, Lovran, Mošćenička Draga, Medveja i Opatija čine slavnu rivijeru.

Opatijska rivijera

 

Opatijska rivijera aktivni odmor

Opatijska rivijera posjetiteljima nudi raznoliku ponudu aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, trekkinga, slobodnog penjanja, paraglidinga, brdskog biciklizma, rekreativnog jahanja. Osobito su zanimljive poučne i mitsko-povijesne staze PP Učka poput staze Plas na kojoj se može nešto naučiti o geološkom postanku planine te značajnim endemskim vrstama ili staze Trebišća-Perun nad plažom Mošćeničke Drage koja će vas naučiti o starim Slavenima i njihovim bogovima. Kroz Lovransku Dragu prolazi šetnica koja vas vodi do slapa u jednoj od najljepših bujičnih udolina Učke, a uz put postoji i odmorište. Poučna staza Vela draga vodi vas do istoimenog geološkog fenomena kamenih tornjeva iz doba krede, a ta vas staza poučava i o alpinizmu te slobodnom penjanju. Padine Učke skrivaju i različite biciklističke staze. Postoje vođene ture popust one stazom koja otkriva gradove Liburnije popust Kastva i Veprinca, a možete se upustiti u brdsku avanturu opatijskim zaleđem i šumama. Morske aktivnosti poput ronjenja, skijanja na vodi i jedrenja uvijek su u ponudi u toplom dijelu godine. Romantičari neka ne propuste otići na Lungomare, šetnicu dugu 12 km koja se proteže od Voloskog do Lovrana i spaja dobar dio rivijere.

Opatijska rivijera

Opatijska rivijera plaže

Zbog svoje razvedene obale imaju mnogobrojne betonske plaže, ali i stjenovitu obalu. Pored betonskih i stjenovitih može se pohvaliti i jednom od najljepših šljunčanih plaža na Kvarneru u Mošćeničkoj Dragi, Sipar, koja se proteže duž cijelog mjesta, a nešto južnije plažom Sveti Ivan. Mnoge male plaže na opatijskoj rivijeri skrivene su od znatiželjnih pogleda te obrubljene zelenilom. Uređene plaže s ugostiteljskom ponudom su Tomaševac, Lido, Slatina, gradsko kupalište Lovran, Peharovo, plaža Ičići, Brseč, Medveja, a na nekima od njih se vijori Plava zastava.

Opatijska rivijera

Opatijska rivijera ima ponudu vila, kuća i apartmana za sve ukuse i vrste odmora. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor na Kvarneru još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.

apartmani opatijska rivijera