search

Apartmani Lošinj

Otok Lošinj ima blagu klimu i suptropsku vegetaciju s morskim borovima, palmama, oleandrima i agrumima. Počeci turizma na Lošinju vezuju se uz zdravstveni turizam jer je blagodati klime i vegetacije otoka prva otkrila austrougarska aristokracija. Osim što su Lošinj proglasili klimatskim lječilištem, u njemu su dali izgraditi brojne vile i ljetnikovce, koji obnovljeni, i danas krase Lošinj. Otok Lošinj sastoji se od nekoliko naseljenih mjesta, a to su: Nerezine, Ćunski, Sveti Jakov, Mali Lošinj i Veli Lošinj. Grad Mali Lošinj administrativno je središte otoka.

Kuće za odmor Lošinj

Odmor na Lošinju započinje odabirom smještaja! NOVASOL apartmani na Malom Lošinju i Velom Lošinju kao i kuće za odmor odlične su startne točke vašeg odmora. Rezervirajte predivan apartman ili kuću za odmor i krenite u avanturu razgledavanja otoka Lošinja dužine 31 kilometar. NOVASOL ima bogatu ponudu smještaj na Lošinju. Pretražite našu stranicu i osigurajte si idealan smještaj po najboljoj cijeni.

Zanimljivosti Lošinj

Otok Lošinj sastavni je dio cresko-lošinjske otočne skupine i čini zapadni niz Kvarnerskih otoka unutar Kvarnerskog zaljeva, koji je zajedno s Tršćanskim zaljevom, najdublje u europsko kopno uvučeni dio Mediterana. U velikoj konkurenciji od 5 700 europskih gradova, Mali Lošinj je na svečanoj dodjeli Međunarodnog žirija za Zlatni cvijet Europe održanoj u Cardiffu 25. rujna 2009. godine osvojio prestižnu međunarodnu nagradu nagradu Srebrni cvijet Europe.

  losinj smjestaj

Blaga mediteranska klima omogućuje tokom cijele godine mogućnost bavljenja sportom i rekreacijom na otoku. Lošinjsko podmorje obiluje atraktivnim lokacijama za ronjenje. Brojne podvodne pećine, podvodni grebeni, kao i veliko bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta upoznat ćete zaronite li u dubine ovog podmorja. Sportski ribolov i udičarenje, sportovi na vodi poput jedrenja, jet-skija, skijanja na vodi ili pak zabave u vodenom parku vaš odmor može učiniti zanimljivijim. Postoji ponuda slobodnog penjanja ne samo na panoramskim klisurama već i umjesnim stijenama. Dogovorite skok padobranom i razgledajte čarobni otok s nekoliko tisuća metara visine. Šetnice i pješačke staze podijeljene su prema kriteriju zahtjevnosti u dvije skupine: lungomare staze te lagane i teže pješačke staze. Krenite nekom od šetnica i na taj način upoznajte sve ljepote otoka, a uputite li se planinarskom transverzalom „Osorčica“ iz Nerezina ili Osora prema vrhu Televrinu kao nagrada vas očekuje nezaboravan pogled sa vrha Osorčice na cijeli lošinjski arhipelag, obale Istre, Velebit, a pogled seže čak do, otoka Raba, Paga i Silbe.

Plaže Lošinj

Plaže na Lošinju uglavnom su šljunčane, stjenovite a ima i betonskih platoa. Najpoznatija plaža nalazi se u autokampu, plaža – Poljana. Sa svim popratnim sadržajima u prekrasnoj uvali okružena borovima te kristalno modrim morem čine plažu Poljana, udaljenu samo par kilometra od grada Malog Lošinja, savršenu za odrasle i djecu.

Po Lošinju i otocima lošinjskog arhipelaga tijekom čitave godine odvijaju se mnogobrojne manifestacije koje su najbrojnije u ljetnim mjesecima. U predvečerje, zaputite li se u neki od restorana, konoba ili pizzeria uz okuse domaćih specijaliteta zabaviti se možete i uz živu glazbu a za one željne noćnog provoda tu su mnogi kafići i barovi. Lošinj je posebno poznat po dobrodošlici svojim četveronožnim turistima tako da čak i na najomiljenijim plažama postoji kutak ili dva namijenjen i prilagođen ljubimcima. Među njima su Artatore, Kovčanje, Valdarke, dvije lokacije u blizini Čikata, plaža između velog žala i Lanterna, ona između Bojčića i Zagazinjanina te plaža u uvali iza lukobrana na Rovenskoj u Velom Lošinju.

Kulturne znamenitosti Lošinj

Područje Lošinja obiluje, zbog svoje prošlosti mnogim znamenitostima a najbrojnije su sakralne znamenitosti. Benediktinska opatija sv. Nikole, Crkva Gospe od Anđela, Crkva sv. Andrije, Crkva sv.Antuna, Crkva sv. Jakova, Crkva sv. Martina, Crkva navještenja Bl.Djevice Marije-Antuncijata, Crkva sv. Gaudencija, Crkva sv. Ivana, Crkva sv. Josipa, Franjevački samostan, Katedrala; Park šuma Čikat, Galerija i mlin za masline, Gradski muzej, Kula, brojne vile austrijske aristokracije samo su neke od znamenitosti koje možete vidjeti ili posjetiti. Ukoliko odaberete Kvarner za vaš godišnji odmor svakako posjetite ovaj otok, oduševit će vas. 

Rezervat za dupine Lošinj

Područje Lošinjskog akvatorija poznato je i dobro dokumentirano stanište dobrih dupina. Oko otoka Lošinja obitava skupina dobrih dupina što ukazuje na izuzetnu čistoću mora. Svake godine u Velom Lošinju , prvi vikend mjeseca kolovoza održava se Dan dupina. Manifestacija kojom se želi ukazati na probleme zaštite mora i dupina. Poseban naglasak manifestacije je zaštita mora, dobrih dupina te potreba očuvanja okoliša.

Apoksimen Lošinj

Antički brončani kip atleta, visok 192 cm, izvađen iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja. Kip predstavlja atleta, mladog sportaša u trenutku dok čisti ulje, prašinu i znoj nakon natjecanja. Istraživanjem materijala i stila izrade kip je datiran u 2.–1. st. pr. Kr., a prototip na temelju kojega je izrađen, znatno je stariji, iz sredine 4. st. pr. Kr.

Miomirisni vrt Lošinj

Lošinjski miomirisni vrt, rasadnik je otočnog ljekovitog bilja kojeg će Vam uz pratnju predstaviti stručni vodič te Vas upoznati sa bogatom florom otoka. U ponudi je mnoštvo izrađenih ručnih miomirisnih suvenira poput: raznih miomirisnih likera, mirisnih svijeća, mirisne kupke, soli, čajeva te mnogih drugih.

Rezervirajte NOVASOL smještaj još danas i uživajte u nezaboravnom odmoru u Hrvatskoj!