search

Kraljevica – kuće za odmor

Gradić Kraljevica nalazi se u Primorsko-goranskoj županiji na ulazu u Bakarski zaljev. Udaljen je od grada Rijeke 20-tak kilometara.  NOVASOL nudi predivne kuće za odmor diljem Kvarnera. U ponudi imamo kuće i apartmane sa bazenom sa panoramskim pogledom na Kvarner i otoke. Rezervirajte još danas kuću za odmor u Kraljevici i provedite idealan odmor sa obitelji i prijateljima. Ovaj mali gradić ima svoje brodogradilište i malu luku.

kraljevica

Posjetite stari dio grada Zrinski sa crkvom Sv. Nikole koji je nastao još u srednjem vijeku. Mala frankopanska utvrda danas sa dva atrija, crkvom knjižnicom i upravom danas krase ovaj gradić sa bogatom poviješću i baštinom. Objekt je zajedno sa oltarnom slikom Sv. Nikole proglašen je nacionalnim kulturnim dobrom. Dvorac pod imenom ''Nova Kraljevica- Frankopan'' još je nešto što morate posjetiti prilikom boravka u Kraljevici. Izgrađen je u 17.stoljeću, bogato je opremljen pravokutnog tlocrta s četiri kule. Nakon mnogih ratnih razaranja, danas se obnavlja u funkciji multifunkcionalnog kulturnog centra. Poluotok ''Oštro Kraljevica'' divan je šumoviti dio koji je prirodno zaštićen od vjetra gdje se već 1891.godine otvorilo prvo kupalište. Kasnije je renoviran i dodani su sportski sadržaji i tereni.

Lanterna Kraljevica poznati je svjetionik koji je 1872g. zapaljen  ali je srećom 2006.godine obnovljen. Proglašen je također kulturnim dobrom. Mali grad a tako puno kulturnih znamenitosti i sadržaja. Poznato za Kraljevicu je i lov na tune koju možete kušati u lokalnim restoranima. Tradicionalni sustav lova na tune sastoji se od mreža, te natkrivenih i pratećih prostora. Nalazile su se u uvalama a danas su obnovljene samo poznate ''bakaračke'' tunere kao zaštićeni etnološki spomenik. Rezervirajte još danas neku od kuća za odmor u Kraljevici i provedite miran i ugodan odmor u ovom kraju. Ukoliko poželite u veći shoping skoknite u grad Rijeku koja je samo 20 kilometara udaljena. Rijeka obiluje brojnim sadržajima a nudi i odličan noćni provod.