search

Kostrena – kuće za odmor

Kostrena je primorsko mjesto idealno za Vaš godišnji odmor, a već dugo je popularno među posjetiteljima. Prvi put se spominje u 15. stoljeću, a smještena je tik do grada Rijeke na Kvarneru. Sam Kostrenski poluotok dug je desetak kilometara uzduž kojeg se protežu plaže. Najpoznatije su u uvali Žurkovo, zatim Smokvinovo, Svežanj, Spužvina, Podražica, Nova voda i Perilo. Plaže su idealne za sve generacije, a postoje i plaže za pse. Plaža Nova voda idealna je za djecu, šljunčana je, te ima prilaz direktno sa obalnog puta.  Riječani ovdje dolaze na kupanje, uživanje uz more, sunčanje i šetnju uz more. More je visoke kakvoće, ali za stupanj dva hladnije tako da je ljeti prosječno oko 22 stupnja.

kostrena

U Kostreni su i nekoliko izora slatke vode koji su nekad u prošlosti žene koristile za pranje rublje.  Tu su i kafići uz more u kojima ćete se moći osvježiti, kao i restorani gdje možete uživati u gastronomskoj ponudi ovog područja, ali i dječja igrališta te sportski sadržaji. Kostrena je mjesto pomoraca, brodograditelja i ljubitelja mora. Iznad naselja Kostrene nalaze se pretpovijesne gradine Solin i Sopalj. Brijeg Solin s ostatcima arheološkog lokaliteta nalazi se iznad uvale Martinšćica na sjeverozapadnom rubu Kostrene.

NOVASOL vam nudi predivne kuće za odmor sa pogledom na more i Kvarner. Rezervirajte još danas predivne kuće za odmor u Kostreni! Grad Rijeka koja je nadomak Kostrene nudi bezbroj sadržaja, koncerata i manifestacije tijekom cijele godine. Ukoliko poželite možete u Rijeku u shoping i na neku od brojnih manifestacija. Posjetite predivnu tvrđavu Gradina u Rijeci na kojoj se često održavaju razne manifestacije. Tamo možete popiti kavu s panoramskim pogledom na grad. Kvarner je mjesto bogate hrvatske kulturne baštine, mjesto gdje se nalazi najstariji pismeni spomenik Baščanska ploča kao i Vinodolski zakonik, gdje je na otoku Lošinju nađen grčki kip Apoksiomen i mnogo toga još. Rijeka je sjecište važnih prometnih  pravaca stoga je Kvarner lako dostupan svim posjetiteljima!Dođite na Kvarner i uživajte u nezaboravnom odmoru!