search

Klenovica – kuće za odmor

Na samo desetak kilometara od Novog Vinodolskog, a na petnaest od grada Senja smjestilo se malo ribarsko mjesto Klenovica, koje se sastoji od zaselaka Cvitkovići, Kalanji, Miletići i Žrnovnica. Klenovica je smještena podno planine Velebit stoga ćete ovdje uživati u svježem zraku koji najviše godi u toplim ljetnim mjesecima dok je njezina duga obala gotovo nenaseljena. U ljetnim mjesecima brojni turisti višestruko popune mjesta dok mještana zimi ima malo.  Možda baš ta rijetka naseljenost privlači brojne posjetitelje u ove krajeve. Šetnice uz more uz šum valova i predivne zalaske biti će vam omiljeno mjesto ako odlučite doći ovdje na odmor. Klenovica je površinom mala stoga vam je sve nadomak ruke.

klenovica

Dok boravite ovdje na odmoru uživajte i u ljepoti rivijere Novi Vinodolski koja utjelovljuje povijesno i kulturno nasljeđe ovog kraja te izvanrednu prirodu. U Novom Vinodolskom koji je centar rivijere nalazi se Vinodolski zakonik koji je najstariji hrvatski pravni dokument. Novi Vinodolski, udaljen samo 8 kilometara, poznato je i popularno turističko mjesto sa brojnim sadržajima tijekom ljeta, dok je Klenovica mjesto za mirniji odmor. Plaža Školjić uređena je plaža na kojoj ćete se moći i okrijepiti pićem u ugostiteljskom objektu ili iznajmiti ležaljke i uživati u kupanju i sunčanju cijeli dan sa obitelji i prijateljima.  Provedite dane svog odmora na ovom mirnom i opuštenom mjestu gdje ćete se moći odmoriti od svakodnevnice.

klenovica 1

Idealno mjesto za miran obiteljski odmor

Posebitost ovog kraja je uvala Žrnovnica koja ima izvore pitke vode, stoga miješanje slatke i slane uvjetuje da ima puno ribe. Probajte neke od ukusnih specijaliteta ovog kraja.  Ukoliko tražite odmor od gužvi, i želite uživati u netaknutoj prirodi dođite ovdje na odmor. Klenovica je pravi maji raj za odmor sa obitelji. NOVASOL vam nudi lijepe kuće za odmor za male i velike obitelji, te komforne apartmane koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Odaberite smještaj među širokom ponudom i rezervirajte ga još danas preko naše web stranice u samo nekoliko koraka.