search

Kastav - kuće za odmor

U neposrednoj blizini grada Rijeke, smjestio se gradić Kastav. Bogat je povijesno-kulturnim znamenitostima, a smješten na visini od 365 metara sa kojeg se pruža predivan panoramski pogled na more i cijeli Kvarner. Kastav je mjesto koje čuva tradiciju i povijest kvarnerskog života. Rezervirajte kuću za odmor ili apartman u Kastvu iz NOVASOL ponude i priuštite si nezaboravan odmor na Kvarneru. Kastav je u blizini Rijeke i Opatije do kojih brzo možete stići, a li blizu vam je i Park prirode Učka ukoliko želite planinariti.

Kastav je grad čija će vas arhitektura oduševiti. Volte, male crkvice, razni spomenici kulture, impozantna vrata Gradske lože i Kaštel samo su neki od znamenitosti koje vas ovdje očekuju. Kastav je poseban jer je očuvao tradiciju ovog kraja koja se vidi u svakom kamenu, a sve povijesne zapise i stare zanate ovog kraja pronaći ćete u Muzejskoj zbirci Kastavštine. U večernjim satima prošetajte se ulicama Kastva i doživjeti ćete posebnost ovog mjesta.

cko847

Bogata kulturna baština i brojna događanja

Panoramski pogled na svjetla grada Rijeke poseban je doživljaj, a klupice su na pravim mjestima postavljene tako da možete duže uživati u pogledu i romantici samog mjesta. Kastav u ljetnim mjesecima bude postaje pravo mjesto za boravak, ne samo zbog arhitekture i znamenitosti već i zbog toga što se tu održavaju brojni koncerti i manifestacije. Festival gitare i Kastav blues festival već se tradicionalno održavaju svake godine i privlače mnogobrojnu publiku. NOVASOL vam nudi kako na Kvarneru tako i diljem cijele Hrvatske kuće za odmor koje su potpuno opremljene i idealne za odmor za veće i manje obitelji. Kuće s bazenom, na osami ili u centru mjesta, komforni apartmani ili pak manje kućice tik do mora, na vam je da odlučite.

Dok ste ovdje na odmoru, posjetite obližnju Rijeku koja nudi mnoštvo sadržaja za sve uzraste.  Ako poželite otići u shoping ovdje imate dva velika trgovačka centra te dobru ponudu trgovina i u centru grada. Rijeka obiluje događanjima tijekom cijele godine,no najpoznatiji događaj je Riječki karneval u siječnju i veljači. U Rijeci možete u kino, ili u noćni provod u neki od mnogobrojnih barova. Posjetite svakako Trstatsku Gradinu i utvrdu s koje se pruža divan pogled na cijeli grad. Upravo ovdje se ljeti održavaju koncerti i razne manifestacije. Rijeka je grad koji živi punim plućima tijekom cijele godine, iako je prvenstveno industrijski zbog brodogradilišta 3.maja, sve više poprima izgled grada bogate kulture, znamenitosti i dinamičnosti ponude. Rezervirajte još danas predivan smještaj i provedite nezaboravan odmor u Hrvatskoj!