search

Otok Ilovik - kuće za odmor

Otok Ilovik najjužniji je nastanjeni otok lošinjskog arhipelaga sa istoimenim ribarskim mjestom. Smješten je u manjoj uvali koju sa sjeverne strane štiti nenaseljeni otočić Sv. Petar a zbog pogodne klime mještani Ilovika se bave vinogradarstvom, povrtlarstvom, ribarstvom, ovčarstvom ali i turizmom. Najveća uvala sa pješčanom plažom je Paržine na jugoistočnoj strani otoka.

Ilovik

Lijepi otok Ilovik

Između dva otoka proteže se dobro zaštićen kanal dužine 2,5 km i širine oko 300 m koji služi kao luka mjesnim ribarima kao i brojnim nautičarima koji ovamo dolaze da bi uživali u netaknutoj prirodi. Otok Ilovik obrastao je zimzelenom mediteranskom vegetacijom u kojoj se ističe crnika, a mjestimično ima i šumica alepskog bora. Za Ilovik se kaže da je otok cvijeća, jer gotovo oko svake kuće cvatu oleandri, palme, ruže i drugo cvijeće, a specifičnost ovog otoka su visoka stabla eukaliptusa.

Otok Ilovik svojom jedinstvenošću, mirom, ljepotom i ponudom privatnog smještaja privlači turiste željne istinskog odmora.

Svakako posjetite ovaj otok ako boravite na Kvarneru. Rezervirajte NOVASOL smještaj i uživajte u nezaboravnom provodu u Hrvatskoj!