search

Crikvenica - apartmani na moru

Crikvenica je predivan grad za odmor cijele obitelji. Crikvenica obuhvaća čitavu rivijeru gotovo spojenih nanizanih mjesta uz obalu, poput Selca, Dramalja i Jadranova. Povoljan položaj, ugodno podneblje i priroda, lječilišnih karakteristika, uvjetovali su rani razvoj turizma, pa se danas stanovnici crikveničke rivijere ponose turističkom tradicijom dugom stotinjak godina.

Tražite apartman u Crikvenici?

Konstanto vrednovanje turističkih dobara, blizina središtu Primorsko-goranske županije, gradu Rijeci i zračnoj luci na otoku Krku, te dobra cestovna i željeznička povezanost sa Srednjom Europom, čini grad Crikvenicu jednim od najpopularnijih ljetovališta Mediterana. NOVASOL upravo u predivnoj Crikvenici nudi konforne ali i luksuzne apartmane za odmor. Rezervirajte još danas idealan smještaj za vas i vašu obitelj! Možete posjetiti predivan kaštel Grižane u okolici Crikvenice. Grižane su dio Vinodola, a Vinodolska dolina poznati je raj za bicikliste, penjače i planinare. Ovdje ćete moći provesti aktivan odmor. NOVASOL ima predivne kuće za odmor Grižane nadomak Crikvenice. Pogledajte ponudu smještaja u Crikvenici. 

luksuzne vile crikvenica

Crikvenica se razvila u odredište koje obiluje brojnim turističkim kapacitetima, sportskim sadržajima, kulturno-zabavnim manifestacijama, te gastronomskim specijalitetima. Odaberite Kvarner za vaše putovanje s obitelji, rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i uvjerite se u ljepotu ovog mjesta.

Sport i rekreacija Crikvenica

Mnogi sportski centri i klubovi omogućuju aktivan odmor obiteljima s djecom, ali i rekreativcima željnima adrenalina, bilo da se radi o sportovima na vodi ili kopnu. Pa se tako, u sklopu hotelskih kapaciteta ili kao samostalni klubovi i udruženja u Crikvenici mogu naći jedriličarski, plivački, biciklistički i planinarski klub. Nadalje se može uživati u stolnom tenisu, mini-golfu, kuglanju, odbojci na plaži, skijanju na vodi i mnogim drugim aktivnostima.

Zabavni sadržaji Crikvenica

Tijekom cijele godine Crikvenica održava različite manifestacije, kao što je karneval u veljači ili koncerti klasične glazbe za vrijeme Uskrsa. Ljetni mjeseci su ipak nešto bogatiji organiziranim programom, pa se u srpnju može uživati u Danima hrvatskih proizvoda, u kolovozu Danima Crikvenice, u rujnu veselim ribarskim feštama.

Uzduž popularne, dugačke crikveničke šetnice, ali i užoj i široj okolici, naći će se brojni ugostiteljski objekti, poput restorana vrhunske gastronomske ponude, “caffe” barova, otvorenih terasa sa često organiziranom “live” glazbom, te diskoteke i “beach” barovi za mlađu, razigraniju generaciju.

Apartmani blizu plaže Crikvenica

Crikveničku obalu čini čak 8 km dugi niz pješčanih i šljunčanih plaža, povezanih uređenom šetnicom, takozvanom lungomare, koju krasi mirišljavo mediteransko raslinje. Nadalje ima i uređenih betonskih kupališta, ali i stjenovitih plaža, skrivenih u uvalama. Crikvenica je mjesto za potpuni odmor i uživanje. Rezervirajte apartman blizu plaže i provedite nezaboravan odmor u Crivenici! 

Glavna gradska plaža nosi i znakovito obilježje čistoće i kvalitete mora “Plavu zastavu”, te obiluje dodatnim sadržajima, ali ujedno je i jedna od rijetkih plaža Jadrana, na kojoj se naplaćuje ulaz. 

Znamenitosti u Crikvenici

  • Aquarium Crikvenica – smješten u centru Crikvenice, sa 24 bazena u kojima živi preko 150 vrsta riba, jadranskih i tropskih vrsta

  • Kotor – značajna arheološka zona sa tragovima prapovijesnog naselja

  • Samostan Pavlina i crkva Blažene Djevice Marije - smješteni na istočnom dijelu Crikvenice

  • Toš – stari mlin za mljevenje maslina, koji se nalazi u obližnjem Dramalju

  • Memorijalni atelje Zvonka cara – posvećen značajnom akademskom kiparu Zvonku Caru