search

Baška - kuće za odmor

Jedna od najpoznatijih i najljepših plaža u Hrvatskoj nalazi se upravo ovdje u mjestu Baška na otoku Krku. NOVASOL ima široki izbor predivnih kuća i apartmana na otoku Krku. Od vila s bazenom do komfornih apartmana u centru mjesta. Pogledajte NOVASOL ponudu i rezervirajte još danas smještaj na Kvarneru.

baška 1

Baška je idealan izbor za godišnji odmor sa obitelji i prijateljima. Općina obuhvaća još i naselja: Batomalj, Draga Bašćanska i Jurandvor te otočiće Prvić i Zečje. Baška je jedno od najpopularnijih mjesta na otoku Krku ali i na Kvarneru. Smještena je u zaljevu, okružena maslinama, brnistrom dok se u pozadini vidi planina Velebit, najveća planina u Hrvatskoj. Skoro dva kilometra duga predivna šljunčana plaža čeka na vas! 

baška 2

Otok Krk je idealan za sve uzraste, ima bezbroj mogućnosti za djecu i odrasle. Ukoliko ste aktivniji tip i tražite odmor koji će puno sportskih mogućnosti ovdje ćete biti zadovoljni ponudom. Za bicikliste je odlična vijest da postoji besplatna aplikacija KRKbike koja vam omogućava da saznate sve cestovne i trekking i MTB staze otoka. Za sve dodatne informacije možete se informirati u Turističkoj zajednici na otoku Krku. 

Gastronomija i zanimljivosti Baška 

Kad ogladnite sjednite u neki od brojnih restorana ili konoba i naručite specijalitet pod nazivom ''Bašćanski valcići zi žvacetom od janjetine'' (Bašćanska tjestenina s janjećim gulašom), ukoliko ste ljubitelj mesa i tjestenine. Otok obiluje konobama, odličnim restoranima gdje se može kušati dobro vino ali i tradicionalni specialiteti od svježe ribe koja je tu ulovljena. Ovisno sve o tome što volite. 

baška 3

Otok Krk nazivaju zlatnim otokom zbog svojih predivnih plaža i čistog mora, predivne prirode, bogate kulturne baštine i zanimljivosti. Bašćanska ploča jedna od najznačajnijih spomenika kulture hrvatskog naroda. One je zapravo glagoljski natpis, isprava u 13 redaka koja govori o darovnici kralja Zvonimira crkvi Sv. Lucije u Jurandvoru gdje je ona i pronađena 1851.godine.

Još jednu zanimljivost koju vrijedi zamijetiti su mrgari odnosno suhozidne građevine u obliku kamenih cvjetova, koje ćete vidjeti po putu vozeći se u automobili kraj ceste. Mrgari  su imale namjenu sakupljanju ovaca i razvrstavanju. Kroz godine ovce i dalje slobodno pasu na visoravnima Baške i okolice.

baška 4

Rezervirajte svoj idealan smještaj iz NOVASOL ponude još danas i uživajte u nezaboravnom odmoru u slikovitom gradu Baška na otoku Krku.