search

Bakar – kuće za odmor

Gradić Bakar smješten je u Bakarskom zaljevu nadomak grada Rijeke. Najveći zaljev Hrvatskoga primorja je upravo Bakarski zaljev dug 4,6 kilometara. NOVASOL ima smještaj za vas, na vam je samo da se odlučite želite li rezervirati apartam ili kuću za odmor. Želite li kuću na osami s bazenom ili apartman u centru događanja, na vam je da izaberete! Dođite na Kvarner i uživajte u predivnom malom ribarskom gradu koji je ujedno i luka. Današnje malo brodogradilište služi za popravke manjih brodova, uglavnom ribarskih. Nalazi se na brežuljku i okružen je brdima koja su na 300metara nadmorske visine.

bakar

Grad Bakar u svoj sastavu ima i naselja: Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin. Dobra je prometna povezanost s gradom s obzirom da  iznad grada prolazi Jadranska magistrala. Zanimljivost su bakarski suhozidi čiju je gradnju potaknula carica Marija Terezija u 18.stoljeću time što je dala kmetovima da polja pretvore u svoje vinograde. Najpoznatija vinova loza koja se tu uzgajala je Belina od koje se radi poznati pjenušac ''Bakarska vodica''.

Suhozidi su danas upisani u registar spomenika kulture. Ukoliko ste na ovom području kušajte pjenušac u nekom od restorana ili ga možete kupiti u trgovinama. U Bakru se u ljetnim mjesecima odvijaju razne manifestacije, jedna od njih se odvija na Bakarskom kaštelu kojim možete prošetati, razgledati ga i upoznati, naučiti o pomorskim bitkama o povijesti Frankopana i slično. Manifestacije uključuju i sadržaje za mališane tako da će vaša djeca moći također uživati u bogatom programu.  Više o manifestacijama i događanjima možete saznati na službenim stranicama Turističke zajednice grada Bakra.

bakar

Ukoliko poželite u shoping uputite se u Rijeku i prošetajte predivnim korzom koje je bilo grada. Rijeka ima mnoštvo sadržaja koje nudi tijekom cijele godine. Posjetite Trsatsku gradinu ili neku od drugih znamenitosti, popijte kavicu na rivi s pogledom na more i okusite neke od specijaliteta ovog područja u brojnim restoranima. Iako je Rijeka poznat industrijski grad ima svoj šarm i mnogo zanimljivosti i mogućnosti za ugodan boravak. Također ukoliko želite na plaže možete otići do Kostrene i uživati u dugoj šetnici kraj more gdje ćete naći uvalu za kupanje i sunčanje.

Rezervirajte NOVASOL kuću ili apartman za odmor i uživajte u blagodatima Kvarnera!