search

Vrbnik - odmor za pamćenje

Na otoku Krku smješteno je naselje i općina Vrbnik. Pjesma ''Vrbniče nad morem'' govori o ljepoti i posebnosti ovog mjesta. NOVASOL vam nudi predivne kuće za odmor koje možete rezervirati još danas upravo ovdje! Otok Krk je pun predivnih, rustikalnih, modernih ali i tradicionalnih kuća za odmor u kojima ćete se osjećati ugodno i u kojima ćete rado provesti svoj sljedeći godišnji odmor. Posebno je mjesto na kojem se smjestilo ovo naselje. Visoko, na 50metara nadmorske visine, ponosno stoji Vrbnik nad morem.

vrbnik 2

Uz mjesto Šilo, jedino je veće mjesto na istočnom dijelu otoka Krka. Najpoznatiji domaći proizvod nadaleko poznat kojeg svakako morate kušati je Vrbnička žlahtina. U lokalnim konobama i restoranima gdje poslužuju svježu ribu i morske specijalitete ovog kraja uživajte u vrijeme ručka ili večeru uz dobru kapljicu istoimenog vina. Posebnost ove žlahtine je žuto-zlatna boja koja se ističe u čaši. Uz morske specijalitete probajte i jedan tradicionalan mesni specijalitet otoka Krka a to su šurlice s gulašom od janjčića.  

Uske uličice u mjestu daju poseban šarm, a tu se nalazi i najuža ulica na svijetu kroz koju morate probati proći! Vrbnik najradije posjećuju izletnici, a krasi ga predivan pogled na more koji jednostavno oduzima dah. Vrbnik je i bogat kulturnom baštinom stoga ga nazivaju kolijevkom pismenosti u Hrvata. Otok Krk još nazivaju i zlatnim otokom, zbog velike bioraznolikosti, divnih plaža i brojnih manifestacija.

Ovaj otok živi punim plućima, a prometna povezanost je odlična zbog Krčkog mosta stoga je pristupačan velikom broju posjetitelja. Krk u ljetnim mjesecima budi pregršt događaja, koncerata, klapskih večeri, ribarskih noći i zaista je vrijedan posjete. Ukoliko ste aktivnijeg duha Krk nudi bezbroj označenih treking ruta, biciklističkih staza te sportskih događanja na koja se možete uključiti. NOVASOL ima kuću za vas i vašu obitelji, na vama je samo da odaberete mjesto odmora. Rezervirajte još danas predivan smještaj i provedite idealan odmor na otoku Krku! Kvarner je idealno mjesto za vaš godišnji odmor!