search

Omišalj - kuće za odmor

Provedite nezaboravne trenutke na otoku Krku u općini Omišalj. Prvo mjesto nakon Krčkog mosta čeka na Vas. NOVASOL ima predivne kuće za odmor ali i apartmane diljem cijelog otoka Krka. Starogradska jezgra smještena na 85 metara visokoj litici, prepuna povijesnih zanimljivosti odlična je polazišna točka za razgledavanje mjesta. Ostatci rimskog grada Fulfinuma i bazilike Mirine te mnogi drugi spomenici s pravom mu danas daju epitet grad - spomenika. Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude i provedite predivan odmor na Kvarneru u Hrvatskoj!

omisalj

Omišalj  je uz svoju bogatu kulturnu baštinu razvijena i poznata turistička destinacija, posebice zbog pristupačnosti, blage klime i izvrsnog položaja. Posebna zanimljivost je manifestacija pod nazivom ''Omišaljska rozeta''. Tradicija pjevanja ''a capella''duga četiri desetljeća pokrenula je ideju o održavanju festivala. Ženske klape pjevaju na omišljanskoj Placi svake godine 4.kolovoza. Nagrada koju prima najbolja klapa zove se rozeta koja je povezala sa kulturom i poviješću ovoga grada. Na crkvici u jezgri grada nalazi se rozeta koju je ugradio umjetnik iz mjesta kojeg nazivaju ''meštar Sinoga''. Rozeta je tako postala simbol grada.  Omišalje i susjedne Njivice mogu se pohvaliti sa nizom predivnih plaža u kojima možete provoditi sate i sate na kupanju, sunčanju i uživanju u morskim radostima. Plaže su prilagođene za sve uzraste a postoje i točno označene plaže za ljubimce. Gradska plaža Pesja označena je plavom zastavom što potvrđuje odličnu kakvoću mora, ima prilaz za invalide, te igralište za odbojku. Premda je u sjeni borove šume, ovdje ćete moći odmarati cijeli dan i uživati u pikniku sa obitelji.

omisalj

Za one željne aktivnijeg odmora iskoristite neke od staza za trekking ili vožnju biciklom. Otok Krk nudi besplatnu aplikaciju za bicikliste pod nazivom ''Krk bike'' koja će vam olakšati vožnju na dva kotača. Krk je podijeljen u sedam općina, a najveći centri su: Omišalj, Malinska, Dobrinj, Vrbnik, Krk, Punat i Baška. Odlučite se na neke od izleta sa vodičima po otoku i saznajte bogatu povijest i upoznajte kulturu i tradiciju ovog otoka. Probajte janjetinu, vrbničku žlahtinu, maslinovo ulje ili neke od drugih ukusnih jela ovog kraja!NOVASOL u ponudi ima pregršt kuća za odmor i apartmana baš na otoku Krku!Izaberite neku po svojim kriterijima i to po najboljoj cijeni! Povedite i svoje ljubimce na odmor jer NOVASOL nudi objekte koji su posebno označeni i primaju ljubimce. Uživajte na otoku Krku i odličnoj gastronomiji koja se ovdje može okusiti.