search

Lovran - kuće za odmor

Lovran je predivno primorsko mjesto koje vas poziva da ga otkrijete. U blizini drevne Opatije nalazi se Lovran također vrijedan pažnje. Opatijska rivijera povezuje predivna mjesta svojim krasnim šetalištem uz more, poznatim pod nazivom ''Lungomare''.  Volosko, Opatija, Ičići, Ika i Lovran povezani su 12 kilometara dugim šetalištem. Zašto ne izabrati apartman na Opatijskoj rivijeri i uživati u blagodatima Kvarnera?

Apartmani i kuće za odmor Lovran

Pronađite idealan apartman ili kuću za odmor u Lovranu i započnite svoj bezbrižan odmor. NOVASOL nudi široku ponudu smještaja – od apartmana, kuća za odmor do luksuznih vila uz cijelu obalu Istre i Kvarnera. Rezervirajte još danas idealan smještaj iz NOVASOL ponude i krenite u razgledavanje ovog kraja Hrvatske. Geografski Lovran je smješten u Istri no pripada Primorsko-goranskoj županiji kao i obližnji Matulji, te Opatija i ostale mjesta u blizini. Na svega 20-tak minuta vožnje u ljetnim mjesecima dolazite do grada Rijeke, odnosno do većeg urbanog mjesta koje nudi pregršt zabavnih sadržaja, te noćni provod. Ukoliko želite mirniji odmor odaberite Lovran za vašu sljedeću destinaciju za odmor.

lovran smjestaj

Zanimljivosti na odmoru Lovran

U ljetnim mjesecima divno je prošetati se poznatom šetnicom Lungomare koja će vas dovesti sve do bajne Opatije. Šetnica je duga gotovo 12 kilometara  i ukoliko se odlučite cijelu šetnicu proći vidjeti ćete sva mjesta: Lovran, Iku, Ičiće, Opatiju i Volosko spojene jednim šetalištem. Neometano možete hodati njome, bez prometa, uređena je tako da uživate u pogledu na more i da osjetite sve blagodati ovog kraja, bilja i svježine mora. Možete se i okupati na nekoj od plaža ukoliko poželite. No, za početak popijte jutarnju kavicu u jednom od kafića koji direktno gledaju na more i brodiće koji se tu ljuljuškaju. Lovran je grad bogate povijesti koji je dobio ime po mediteranskoj biljci koja raste na ovom području, lovoru. Prošetati se možete po starom dijelu grada gdje ćete se moći zaustaviti na piću ili u nekom od restorana. Kušajte riblje specijalitete i uživajte u pogledu na more iz restorana.

smjestaj lovran

Što posjetiti u okolici Lovrana?

U obližnje mjesto Medveju možete na kupanje i uživanje u morskim radostima. Medveja je dobila ime po grčkoj čarobnici koja se kupala upravo na toj šljunčanoj plaži. Za one željne pustolovine i aktivnijeg odmora mogu se odvažiti na uređeni planinski put od Medveje do Lovranske Drage s koje se pruže nevjerojatan pogled na Kvarner na 600m nadmorske visine. Tu vam je nadomak i park prirode Učka koji je idealno mjesto za zaljubljenike u aktivni odmor, prirodu i boravak na svježem zraku.

U Lovranu se u ljetnim mjesecima odvijaju razni sajmovi te koncerti stoga sadržaja neće nedostajati. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja i uživajte u predivnom mjestu Lovran na odmoru s obitelji i prijateljima.