search

Dobrinj - kuće za odmor

Dobrinj se nalazi na otoku Krku i kao takv je naselje i općina. Otok Krk nalazi se u središtu Kvarnerskog zaljeva i poznat je po imenu ''zlatni otok''. Blaga mediteranska klima, pregršt sadržaja, mediteransko bilje, autohtoni proizvodi te laka dostupnost neki su od aduta ovog otoka.

Apartmani Dobrinj

Obala otoka Krka duga je 190 kilometara. Krčka flora sadrži oko 1400 vrsta bilja, kao i u fauni gdje možete vidjeti orlove, i razne druge životinje. U blizini se nalaze i ostali otoci poput Cresa i Raba. Otok je i poznat po iznimnoj kulturnoj baštini pa često se naziva i kolijevkom hrvatske kulture. Bezbroj slikovitih uvala, ugodnih mjesta za osvježenje, gradića i naselja sa predivnim pogledima sa visina poput Vrbnika, pružiti će vam zaista nezaboravan odmor. Ne morate se brinuti gdje, što i kako jer otok Krk u ljetnim mjesecima nudi bogati program uz prirodne ljepote. Ukoliko vas zanimaju prava autohtona jela probajte naručiti u nekom od restorana šurlice s gulašom od janjčića jer je to specijalitet ovog otoka. Probajte i čašu odlične vrbničke žlahtine k tome, ili pjenušac iz mora. NOVASOL apartmani Dobrinj idealan su izbor za vaš odmor na otoku Krku.

Uz Dobrinj možete posjetiti i ostala mjesta na otoku, a to su : Omišalj, Njivice, Vrbnik, Punat, Baška, Malinska, klimno, Šilo i grad Krk.

Zanimljivosti Dobrinj

Na istoku otoka Krka nalazi se Dobrinj, na visokom brežuljku na kojem se nalazi i srednjovjekovni kaštel. Tu je i crkva Sv. Stjepana iz 12.stoljeća. O Dobrinju kao tadašnjem središtu glagoljaštva govori niz dokumenata i glagoljaških natpisa. Nedaleko mjesta Dobrinj nalazi se špilja Biserujka koju morate posjetiti ukoliko ste ovdje na odmoru. Ona je ujedno i jedina špilja na otoku, od njih više od 50, uređena da prihvati goste. Prema legendi Biserujka (biser) dobila je ime prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima. Posjetite plažu u mjestu koja je idealna za odmor s obitelji.

Rezervirajte još danas apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude i provedite nezaboravan odmor na otoku Krku.