search

Matulji - kuće za odmor

Matulji se geografski nalaze u Istri, ali pripadaju Primorsko-goranskoj županiji i Kvarneru. Najbliže mjesto kraj njih je Opatija u čijem su zaleđu. NOVASOL vam nudi predivne kuće za odmor na ovom području. Izaberite idealnu za vas još danas i rezervirajte kuću za odmor iz vaših snova.  U Općini Matulji su i dva granična prijelaza Rupa i Pasjak. Matulji su malo mjesto gdje koje možete odabrati za miran odmor sa obitelji i prijateljima. Zelenilo, priroda, a opet blizina svih sadržaja učiniti će Vaš odmor nezaboravnim.

“Breški dol” prirodna je zanimljivost ovog mjesta koja je predložena za zaštitu u kategoriji botaničkog rezervata, gdje je na razmjerno malom prostoru zastupljeno nekoliko različitih biljnih zajednica raspoređenih u ponikvi zavisno o prirodnim faktorima. Kod Muna nalazi se jama “Nad Zasten” koja je predložena za zaštitu u kategoriji spomenika prirode kao locus typicus špiljskog kornjaša.

Kuće za odmor i apartmani Matulji

Trokutasti grb podijeljen na tri plava polja u kojima se nalazi po jedno zlatno zvončarsko zvono je znak Matulja upravo zato jer su od davnine poznati po zvončarima. Dok ste u Matuljima okusite neke od lokalnih specijaliteta  od kojih su glavni sastojci: repa, zarebrnik, kapuz, zapešt, domaći kruh, kumbasice, pečenice, pršut, supice, presnac, i još mnogo toga.

Posjetite Kastav gradić u blizini u kojeg ćete se zaljubiti na prvi pogled. Bogata kulturna baština, te u ljetnim mjesecima brojne manifestacije samo su neke od razloga za posjet ovom gradiću. Kastafsko kulturno ljeto održava se svake godine i poznata je manifestacija u cijeloj regiji kao i Bela nedeja koja je zapravo fešta mladoga vina. U gradiću se nalaze brojne galerije.

U večernjim satima posjetite Opatiju koja je biser ovog područja. Uz more se proteže šetnica 12 kilometara duga pod nazivom ''lungo mare'' popularna  još od austrougarske vladavine. Predivna arhitektura te bogata kulturna baština Opatije oduševiti će vas na prvi pogled.  Ukoliko poželite u shopping ili u noćni provod nadohvat ruke vam je grad Rijeka. Uz to tu su i brojna druga događanja, aktivnosti i mogućnosti koje se nude. Rijeka je urbani grad sa odličnom ponudom sadržaja za cijelu obitelj.

Rezervirajte kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte na odmoru na Kvarneru!