search

Alora - kuće i apartmani za odmor

Provedite odmor u predivnom malom mjestu Alora u Španjolskoj!NOVASOL u Andaluziji nudi pregršt predivnih kuća i apartmana za odmor. Izaberite po svojim željama potpuno opremljenu kuću za odmor i započnite svoj godišnji odmor upravo ovdje.

Zanimljivosti Alore

Alora je smještena 40 kilometara sjeverno od grada Malage. Alora je prepoznatljiva po dvorcu na brežuljku kojeg su izgradili Feničani. Posjetite jezera  Cammito del Ray i Embalse de Gaitanejo, te špilju Ardales, kao i ruševine Ruinas de Bobasto gdje ćete vidjeti predivan krajolik te saznati mnogo povijesnih zanimljivosti. Posjetite i rezervat Desfiladero de los Gaitanes kao i planinu Sierra de Huma za one koji vole aktivniji odmor.

alora

Alora nudi mnogo sadržaja koji će vam upotpuniti odmor u Andaluziji. Povedite i svog ljubimca na odmor jer vam NOVASOL nudi apartmane i kuće koje dozvoljavaju ljubimce. Alora je okružena prirodom, stoga će vam ovdje odmor s obitelji zaista biti opušten i ugodan.  

Što posjetiti u blizini?

U blizini Alore svakako morate posjetite poznata jezera Malage koja su podijeljena u tri zone:  Embalse de Gaitanej; Embalse del Conde de Guadalhorce i najveći od njih Embalse del Gualdalteba-Guadalhorce. Ako dolazite u ljetnim mjesecima možete se kupati i uživati u vodenim sportovima, iznajmiti kajak, čamac ili SUP,  dok su drugom dijelu godine možete uživati u dugim šetnjama uz jezero, ispijati kavicu  u jednom od kafića uz jezero ili slično. Ovo je odlično mjesto za obiteljski izlet. U blizini jezera nalazi se i atrakcija koju morate posjetiti ako ste ljubitelj prirode, El Torcal je prirodni rezervat sa neobičnim formacijama stijena. Uz to, nude više trekking ruta, kao i organizirano gledanje ptica sa vodičem.  Dok boravite u Alori svakako posjetite i ostala zanimljiva mjesta poput: Antequera, Pizzara, Bobadilla i Campillos.

Gastronomija

Probajte lokalne specijalitete u Alori čija kuhinja koristi tri neizostavne namirnice; masline i maslinovo ulje, citruse i bademe. Naručite poznato jelo sopa porota (juha bazirana na češnjaku i kockicama prepečenog kruha) ili kajganu sa sezonskim povrćem i lukom. Sigurni smo da ćete uživati u delicijama, okusima i mirisima ovog kraja Španjolske. Rezervirajte još danas smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u Alori na odmoru.