Valencia – vile, kuće i apartmani za odmor

Valencia je treći po redu grad u Španjolskoj, a nalazi se na obali Sredozemnog mora poznatoj po nazivu Costa del Azahar. Valencia je ujedno i ime regije. Značajno je pomorsko mjesto koje ima mediteransku klima i blage zime. Turistički je veoma popularan grad najviše zbog svojih kulturno-povijesnih spomenika. Najpoznatija građevina je Llotja de la Seda koja je na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Katedrala u gotičkom stilu iz 15.stoljeća sa tornjem koji je ostatak džamije iz arapskog vremena.

valencia

Popularne kuće za odmor u Valencia

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Valencia

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Valencia

Loading...

Valencia – predivno mediteransko mjesto za odmor

Posjetite jednu od najvećih tržnica u Europi upravo ovdje i uživajte u svježim, lokalnim proizvodima. U gradu se čuva kalež za koji se smatra da je sa Kristove posljednje večere. Gradsko kupalište je jedno od ostataka arapskih građevina koje isto tako možete posjetiti. Od moderne arhitekture tu je Grad umjetnosti i znanosti (Ciutat de les Arts i les Ciències) kojeg je projektirao Santiago Calatrava. Valencia se može pohvaliti sa 500kilometara dugom obalom, što će vas svakako ponukati da dođete i provedete odmor u predivnoj Španjolskoj.

Ako se odlučite za godišnji odmor u proljeće  ne propustite festival Fallas koji se ovdje održava.

Što posjetiti u Valenciji?

Najznačajnije znamenitosti:

  • Ciudad de las Artes y las Ciencias: grad znanosti i umjetnosti, u kojem ćete djecu moći povesti u Kino ili ako volite operu ne propustite spektakl u Palau de les Arts Reina Sofia.

  • Barrio del Carmen: U ovom dijelu  se nalaze srednjovjekovne građevine, palače prošetajte se kamenim ulicama i uživajte u pogledu na građevine

  • Museos: imate na raspolaganju 34 muzeja,  Museo Fallero, Museo de Bellas Artes Museo Nacional de Plaza del Ayuntamiento i mnogi drugi

  • Playas de Valencia: plaže koje morate posjetiti El Cabanyal(Las Arenas) i  Malvarrosa, sa svojim atraktivnim šetnicama

  • Parque Natural de la Albufera: Nacionalni park smješten na samo desetak kilometra od grada, uživati ćete u netaknutoj prirodi

  • Jardines del Turia: zelene površine idealne za bicikliranje sa djecom i aktivni odmor.

  • Oceanogràfic: istražite podvodni svijet, floru i faunu i uživajte u bioraznolikosti

Costa Blanca

Bijela obala ili Costa Blanca je nešto što morate doživjeti. 200 kilometara dugih pješčanih plaža koje su stalno pod suncem i samo čekaju da ih otkrijete. Tu se nalazi i malo turističko mjesto Benidorm koje je postalo jedno od najpoznatijih turističkih mjesta. Poznat po masovnom turizmu ima i svoje čari pogotovo u starom dijelu grada gdje možete vidjeti staru panoramsku stijenu koja razdvaja dvije plaže te sa koje se pruža predivan pogled.

Posjetite regiju Valencia i nećete pogriješiti. U noćnim satima posjetite jedan od klubova ili kafića gdje se može poslušati Fado, okusite tapas i uživajte u blagoj klimi i toplim ljetnim  noćima.Valencija nudi sve potrebno za idealan godišnji odmor.

Izaberite vilu, kuću ili apartman iz naše ponude i uživajte u predivnoj regiji koja ima mnogo toga za ponuditi.  Prelijepe plaže, povijesni gradovi i zanimljive građevine, nacionalni parkovi, te razna događanja tijekom godine čine Valenciju atraktivnim turističkim odredištem. Rezervirajte smještaj po vašoj želji iz NOVASOL ponude i provedite nezaboravne trenutke u ovoj predivnoj regiji, u Španjolskoj!!