Ibiza - kuće i apartmani na otoku

Jedan od najpoznatijih otoka u Sredozemnom moru kojeg morate posjetiti ukoliko tražite odličnu zabavu i nezaboravan noćni provod. Ibiza je jedan od Balearskih otoka, koji zajedno sa otokom Formentera okružuje arhipelag Illes Pitiüses -  ''Otoci borova''. Obala otoka je razvedena, a krase ju mnogobrojni zaljevi. Glavna grana je turizam, a stanovnici otoka se još bavi i poljodjelstvom i ribarstvom te proizvodnjom soli. Glavno je naselje i luka Ibiza na južnoj strani otoka gdje se nalazi i međunarodna zračna luka. Rezervirajte smještaj na Ibizi i provedite idealan odmor u Španjolskoj

Udaljen je svega 79 kilometara od Valencije. Ibiza ipak nije samo otok za zabavu već se može pohvaliti i time što su neki dijelovi otoka na popisu svjetske baštine, prvenstveno zbog ostataka feničkog naselja, i utvrde iz XVI. stoljeća koja krasi gornji grad. Zidine krase unutrašnjost grada, izgrađene u renesansnom stilu. Po imenu Sa Caleta fenički arheološki lokalitet je nekad bilo naselje kraj mjesta gdje se izvlačila sol, a koje je bilo napušteno kako bi se osnovao grad Ibiza. Tu je živjelo oko 800 stanovnika, a kuće su bile povezane nepravilnim ulicama. U blizini se nalaze i drugi fenički spomenici, poput muslimanskog groblja, cisterne te ruševina kršćanske kapele.

Arheološke iskopine ukazuju na utjecaj arapske kulture u kreiranju izgleda grada. U središtu grada otkriven je zemljani zid koji je povezivao kuće s prozorima na dvorište a koja su s druge tri strane zatvorene zidovima. Utjecaj Katalonije možemo vidjeti po dvorcu i gotičkoj katedrali u središtu grada.

Na južnom vrhu otoka, možete vidjeti krajolik Las Salinas a koji je nastao od stoljetnih sustava kanala i nasipa kojime je stvoreno vlažno područje posebne ljepote i bioraznolikosti.

Ukoliko se zaželite odmora, prošećite do Plaça de Vila koja obiluje s restoranima te je pogodno mjesto za uživanje u tapasu ili drugom tradicionalnom španjolskom jelu. Kuhinja na Ibize se uglavnom temelji na ribi, riži, morskim plodovima, te maslinovom ulju! Probajte ribu na roštilju ''Bullit de Peix'', ili Arroz a Banda'' jelo sa rižom. Usput probajte bijelo ili crno vino.

Ibiza je oduvijek privlačila, a bogata klupska scena najveći je razlog posjeta ovom čarobnom mjestu. Tu dolaze sva svjetska imena elektronske glazbe, i ljeti je Ibiza mjesto gdje je noćni život i odlična zabava, zagarantirana. Puno je klubova u kojima možete provesti noći kao nikad do sada. Gosti iz cijelog svijeta, pogotovo mladi uživaju dolazeći ovdje. Među značajnijim klubovima mogu se ubrojiti Caffe del Mar, Space, Pache, Amnesia, Eden i ostali. Ibizom, mnogima sinonimom za zabavu, duž obale caruju mnogobrojni restorani, kafići i terase sa bogatom gastronomskom ponudom dok se noću tu odvija bogati zabavni život koji traje do rano u zoru. Formentera, najmanji naseljeni otok iz skupine Baleara, prikriven finim bijelim pijeskom dostupan je samo brodom a sa svojih 90km² nudi predivne plaže i čisto more te restorane sa tradicionalnom kuhinjom.

Pored nezaboravne zabave čekaju vas spektakularne plaže na kojima ćete se moći odmarati i relaksirati na otoku obasjanom suncem. Više od 50-tak plaža čeka na vas! Premda je Ibiza puna borove šume ni hlada neće nedostajati. Predivna priroda i ljepote ovog otoka, oduševiti će vas, te ukoliko dolazite sa obitelji i prijatelji na odmor, u mjesecu svibnju ili listopadu osjetit ćete da je otok pravo mjesto za mirniji odmor. Odaberite smještaj iz NOVASOL ponude kuća u blizini plaže ili na nekom mirnijem mjestu na otoku i uživajte u čarima ovog popularnog otoka! Rezervirajte kuću ili apartman u Španjolskoj još danas!

Dođite i uvjerite se sami zašto je Ibiza jedan od najpopularnijih otoka na svijetu!

ibiza