Galicija - kuće i apartmani za odmor

Galicija je regija smještena na sjeverozapadu Španjolske. Graniči na jugu sa Portugalom, sa Asturijom na istoku, te Kastiljom i Leonom. Galiciji su pridruženi: otočje Cíes (kojeg su dio otoci Faro, Monteagudo i San Martiño), otočje Ons (kojeg su dio otoci Ons i Onza), i otočje Sálvora (kojeg čine otoci Sálvora, Vionta y Sagres), te ostali otoci poput Cortegada, Arosa, Sisargas i Malveiras; većina pripadaju Nacionalnom parku Islas Atlánticas (Atlantski otoci).

Galicja

Popularne kuće za odmor u Galicija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Galicija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Galicija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Galicija

Loading...

Galicija - regija mistike i umjetnosti

Službeni jezik je osim španjolskog i galješki jezik koji je srodan portugalskom. Gallaeci su bili keltski narod koji je naselioprostor sjeverno od rijeke Douro. Ta je regija postala današnja Galicija, a od 1981. godine ima status autonomne zajednice u Španjolskoj. Umjetnik Manolo Paz je 1994. godine u lučkom gradu A Coruna (La Coruna) podigao monumentalno djelo po imenu "Familia de Menhires" a sastoji se od  dvanaest uzdignutih granitnih ploča koje gledaju na Atlantski ocean u sjećanje na keltski narod. Sigurni smo da će vam privući pažnju. U Galiciji je popularan i festival "Queimada" na kojem se pali istoimeno alkoholno piće s dodatkom šećera, limuna, cimeta i kave uz pjesmui glazbu. Ovaj čin, navodno, tjera loše duhove, a osobama koje sudjeluju prenosi magične moći. Galicija je puna iznanađenja koja morate otkriti. Ova je regija iznimno bogata poviješću, gastronomijom, tradicijom i predivnom prirodom. Pronađite idealan smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u blagodatima Španjolske.

Santiago de Compostela - grad hodočasnika

Ujedno Galicija se dijeli na 4 provincije: La Coruña (gal. A Coruña), Lugo, Orense (gal. Ourense) i Pontevedra. Santiago de Compostela je glavni grad Galicije. Stari dio grada proglašen je još 1985. godine svjetskom kulturnom baštinom. Ovaj je grad poseban po tome što ga svake godine na tisuće hodočasnika posjeti. Postao je poznato mjesto nakon što su ga muslimani razorili, a u 11.stoljeću je renoviran te je već tada bio predivno mjesto. Najstariji spomenici nalaze se kraj grobnice Sv.Jakova i katedrale u kojoj je poznati Pórtico de la Gloria. Prošetajte se do trga Plaza de España koji će vas oduševiti mješavinama stilova u mnogobrojnim znamenitostima koje ćete ovdje doživjeti. 

Posjetite i malo selo, Vigo koji je nekad bio industrijski grad a danas ima impozantne primjere romaničke arhitekture. Prošetajte se centrom grada i razgledajte tvrđavu te crkvice. No u gradu Vigu naći ćete i lijepe plaže. Još je jedno lijepo malo mjesto vrijedno posjete a to je Lugo, mjesto koje je dobilo ime po keltskom bogu. Prošetajte se zidinama ovog grada koje su uvrštene na popis svjetske baštine. Galicija je dom hodočasnika, mistike, zanimljivosti i neistražene prirode. 

Uživajte u Galiciji, izaberite vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude  po vašoj želji i provedite nezaboravan odmor u Španjolskoj!