Madrid | Vile, kuće i apartmani u srcu Španjolske

Tražite kuću ili apartman za odmor u glavnom gradu Španjolske ili njegovoj okolici? Madrid vas očekuje! Pregledajte našu ponudu kuća, vila i apartmana za odmor i rezervirajte svoj smještaj za odmor još danas. Prošećite parkom Retiro, posjetite Kraljevsku palaču, trg Plaza Mayor, Puerta del Sol, Puerta del Alcala, trg Plaza Cibeles i uđite u muzej Prado ili Muzej kraljice Sofije.

Madrid Vile, kuće i apartmani

Madrid i njegove znamenitosti

Kada svoj odmor provodite u Madridu i njegovoj okolici, postoji cijeli niz znamenitosti i zanimljivosti koje ne smijete propustiti. U Madridu je toliko ljepote da morate dobro planirati svoje aktivnosti. Ne postoji mogućnost da ne propustite nešto zbog čega ćete žaliti, ne budete li pažljivi u organiziranju svog prelijepog odmora u Madridu: urbana arhitektura, muzeji, sakralni objekti, palače, parkovi, četvrti, kulturni događaji i još toliko toga. Uz tipične elemente glavnog grada, predstavljamo vam najljepše i najomiljenije dijelove glavnog grada Španjolske. Rezervirajte svoj apartman, vilu ili kuću za odmor u Madridu još danas i posjetite:

Madrid - smještaj za odmor

Park Buen Retiro

U ovom prekrasnom vrtu punom povijesti možete vidjeti nevjerojatan krajolik, arhitekturu i veliku raznolikost kipova koji potječu iz sedamnaestog pa sve do dvadesetprvog stoljeća. Među više od dvadeset tisuća stabala među kojima je stotinu i sedamdeset vrsta nalazi se spomenik Alfonsu XII., Fontana artičoka, Veliki ribnjak, Vratnice Filipa IV., Kristalna palača ili Parterre. Prošećite sa svojom obitelji među bogatom florom i faunom, vodenim površinama i zabavnim sadržajima. Ovaj ljupki park je, bez sumnje, jedan od zaštitnih lica Madrida.

Kraljevska palača

Na trgu Plaza de Oriente ova velika plemenitaška građevina iz osamnaestog stoljeća nudi vođene obilaske kroz svoje brojne antikne sobe s umjetninama. Filip V. naručio je podizanje palače, a Alfons XIII. bio je zadnji kralj koji je neprekinuto stanovao u palači. Umjetničko bogatstvo unutrašnjosti ovih zidova privlači milijune posjetitelja svake godine. U eksterijeru možete vidjeti trgove Plaza de la Armeria, Campo del Moro i Vrtove Sabatini. Interijer skriva dvije etaže sa čudesnim sadržajima, od Kraljevske knjižnice do Kraljevske kuhinje. Neke sobe možete razgledati, a naravno tu su i umjetnine poput slika, kipova, keramike i zlatnina.

Prado i Muzej kraljice Sofije

Rezervirajte svoj apartman, vilu ili kuću za odmor u Madridu i upijte sve čari španjolske kulture. Ovo su dva muzeja koje ne smijete propustiti posjetiti. Vaše oči odmarat će se na izvornicima najvećih majstora, kao što su Goya, Velasquez, Bosch i El Greco. No tu se nalaze i remekdjela stranih autora iz Italije, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije i brojnih drugih zemalja. Nalazi se na Paseo del Prado u velikoj neoklasicističkoj zgradi.

U ulici Santa Isabel  nalazi se Muzej kraljice Sofije. Ovo je središte suvremene umjetnosti s nekoliko etaža gdje ćete pronaći zbirke Picassa, Miroa, Grisa i Dalija. Uz španjolske autore ovdje se možete diviti i stranim autorima iz dvadesetog stoljeća.

Puerta del Sol

Provodite li svoj odmor u Madridu u Španjolskoj, posjetite srce grada. Najveći trg koji je ujedno i pješačka zona u gradu još je jedan od zaštitnih lica Madrida. Ovo je idealno mjesto za sastanak i polazište za odlazak u nova razgledavanja. U blizini su Grand Via i kino Callao kao i brojne druge zanimljivosti.

Plaza Mayor

Samo nekoliko koraka od Puerta del Sol nalazi se ovaj prostrani trg koji je također poznat i omiljen među posjetiteljima. Ovdje ćete vidjeti ulične zabavljače, koncerte, brojne restorane i razne spomenike. Proglašen je svjetskom baštinom i ne smijete ga propustiti posjetiti dok provodite svoj odmor u srcu Španjolske.

Plaza Cibeles i Puerta de Alcala

Još jedna urbana neoklasicistička građevina koju možete posjetiti dok provodite odmor u kući za odmor, apartmanu ili vili u Madridu sigurno je ova prekrasna palača s trgom i fontanom od koje vode tri popularne ulice. U blizini se nalaze Narodna banka i Palacio de Buenavista. Za samo nekoliko trenutaka možete stići do Plaza de la Independencia gdje se nalazi Puerta de Alcala, jedan od pet starih ulaza u Madrid koji na sebi nosi radove poznatih umjetnika i arhitekata. Ovo je još jedan prekrasan primjer neoklasicizma s pet lukova, skulpturama i grbom Španjolske.

Ne zaboravite na katedralu Almundena, hram Templo de Debod, El Escorial, Las Ventas ili zoološki vrt.

Kušajte kastiljske specijalitete, među kojima su sendviči od liganja i juha od češnjaka.

Pronađite idealnu kuću za odmor, vilu ili apartman u Španjolskoj još danas! Madrid vas očekuje.