Kastilja i Leon - vile, kuće i apartmani za odmor

Španjolska regija Kastilja i Leon (Castilla y Leon) je ujedno i autonomna zajednica koja obuhvaća sjeverni dio središnje visoravni Pirenejskog poluotoka. Rezervirajte smještaj u ovoj predivnoj regiji u Španjolskoj. Službeni jezik je španjolski. Regija obuhvaća mjesta: Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid i Zamora. Sjedište regije je mjesto Valladolid. Povijesno Kraljevstvo Leon i stara Kastilja ujedinile su se početkom 20.stoljeća i nastala je ova autonomna zajednica.

Leon je mali grad s bogatom poviješću, kulturom i tradicijom, kojeg je najbolje pješice upoznati, a nalazi se 337 kilometara dalje od Madrida. Grad je sjedište istoimene pokrajine, a dijeli se na tri manja dijela, planinski dio na sjeveru i zapadu, ravnice na jugu i istoku. 

Leon je jasno podijeljen na tri manje ili manje jednake veličine: planinski dio na sjeveru i dio zapadne trećine, ravnica na jugu i istočnoj trećini, te okruga i doline El Bierzo i La Cabrera u zapadnoj trećini. Nalazi se na sutoku dviju rijeka: Torio i Bernesga. U posjetu Leonu vidjet ćete brojne zanimljivosti, a neke od njih su: Palača Guzmán, gotička katedrala santa Maria de Regla iz 13.stoljeća i mnoge druge. Svakako posjetite neogotičku građevinu, Casa de Botines  slavnog arhitekta Gaudija koja će vas oduševiti svojim jedinstvenim stilom. Htio je napraviti impozantnu zgradu nalik na ostale velike zgrade u Leonu. Zgrada ima 4 etaže, potkrovlje i podrum, a Gaudi je odabrao nagnut krov i postavio 4 kule kako bi pojačao neogotički stil gradnje. Leon je također bitan grad zbog svoje uloge prijestolnice avantgarde koji simbolizira muzej suvremene umjetnosti MUSAC (Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León) čiju fasadu čine šareni vitraji. Upoznajte španjolsku kulturu!

Zgrada u kojoj je muzej ujedno je dobila nagradu Europske Unije za suvremenu arhitekturu. Još jedan zanimljiv muzej možete posjetiti u glavnom gradu regije Kastilja i Leon, a to je Nacionalni muzej skulptura u gradu. U Valladolidu je živio i poznati pisac Miguel de Cervantes koji je napisao veliko književno djelo Don Quijote. Zanimljiv grad za posjetu je i Burgos koji će vas oduševiti svojim mnogobrojnim znamenitostima jer je upravo Burgos grad sa najviše znamenitosti u Španjolskoj. Tu se nalazi gotička Katedrala Djevice Marije koja je na popisu svjetske baštine UNESCO-a, te na samom ulazu u grad samostan Monasterio María Real de las Huelgas. Divan gradić je i Segovia koji je sve popularnije turističko mjesto u ovoj regiji. 

Koji god grad posjetili u ovoj regiji nećete se razočarati. Svaki nudi nešto posebno za doživjeti i istražiti. Posebno nemojte zaboraviti na gastronomiju ove regije. Iako je najčešća riba na meniju, u ovoj regiji odlično spremaju janjetinu te grah.

Kastilja i Leon jedna je od najvećih regija Europske unije u kojoj se spajaju predivna, netaknuta priroda, znamenitosti i bogata kulturna baština. Ovo je regija umjetnosti, gastronomije, zanimljive arhitekture, šarmantnih gradića i aktivnog odmora. Španjolska očarava sve posjetitelje svojom geografskom i kulturnom raznovrsnošću. Burna prošlost zemlje je ostavila tragove na raznolikoj španjolskoj arhitekturi. Između ostalog rimski, maurski, bizantski, romanski i zapadno gotički utjecaj te renesansni, barokni i secesijski stil su djelovali i utjecali na ovdašnju arhitekturu. Osjećaj za tradiciju oslikava se u cijeloj zemlji po dvorcima, crkvama, spomenicima i kućama.

Pripremili smo vam veliki izbor smještaja po vašim željama. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte u čarima Španjolske.

castilla i leon

Popularne kuće za odmor u Kastilja i Leon

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kastilja i Leon

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kastilja i Leon

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kastilja i Leon

Loading...