Ekstremadura – kuće za odmor

Zašto ne biste odabrali NOVASOL kuću za odmor u Ekstremaduri i krenuli na putovanje s obitelji i prijateljima? Ekstremadura je jedna o najljepših regija u Španjolskoj. Upoznajte predivnu regiju Španjolske i zavirite u njezine čarobne kutke. Ovdje ćete doista uživati! Ljubitelji prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti imat će ispunjene dane razgledavanjem i upoznavanjem ove regije.

Ekstremadura kuce za odmor

Popularne kuće za odmor u Ekstremadura

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Ekstremadura

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Ekstremadura

Loading...

Znamenitosti i prirodne ljepote Ekstremadura

Smještena na zapadu Španjolske, dijeli se na dvije provincije: Cáceres i Badajoz. Brojni parkovi prirode smješteni su na ovom području. Posjetitelji Ekstremadure moći će zaista uživati u prekrasnoj prirodi koju najvećim dijelom karakteriziraju prirodne doline te planine. Najviši planinski vrh Extremadure je Calvitero  i seže preko 2000 metara. Posjetite i razgledajte Nacionalni park Monfrague kao i park prirode Los Barruecos koji će vas oduševiti. Mnogo je gradova i mjesta koja isto tako vrijedi posjetiti. Uz Meridu i Badajoz o kojima ćemo više u narednom ulomku, možete posjetiti; Caceres, Trujillo, i Guadalupe.

Smještaj Ekstremadura

Rezervirajte još danas NOVASOL smještaj u predivnoj regiji Extremadura. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća za odmor i izaberite smještaj po vašoj želji. Ova regija pogodna je za obiteljski odmor.

Što posjetiti u regiji Ekstremadura?

Glavni grad Extramadure je Merida. Rimljani su ostavili brojne znamenitosti u Meridi koju svakako vrijedi posjetiti i uživati u brojnim zanimljivostima. Razgledajte rimsko kazalište, palaču Mendoza, samostan Freyelas of Santiago i brojne druge kulturne znamenitostima. Utjecaj Rimljana ali i ostalih naroda poput vizigota i Arapa vidljiv je i dan danas. Jutarnju kavu možete ispijati na Plaza Mayor i uživati u pogledu na fontanu, palme i zgrade koje krasi predivna arhitektura.

Zanimljivosti Merida

Arheološki lokalitet Merida upisan je na popis svjetske baštine UNESCO. Tu spada rimsko kazalište, Puente Romano – najduži rimski most koji je i sam motiv razglednica, ostaci rimskog Foruma, Amfiteatar te brojni drugi spomenici. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja u gradu Merida u Španjolskoj!

Zanimljivosti Badajoz

Vladavina Maura ostavila je mnogo zanimljivih tragova u divnom grad Badajoz u regiji Ekstremadura. Nezaobilazni su prekrasni vrtovi Jerdines de la Galera kojima možete prošetati i uživati u zelenilu.  Posjetite Badajoz – živopisan grad koji se smjestio na lijevoj obali rijeke Guadiana u blizini portugalske granice. Posjetite Alcazaba – sačuvani dio grada iz maurske vladavine. Rezervirajte NOVASOL smještaj u gradu Badajoz i uživajte na odmoru u Španjolskoj!