Menorca - vile, kuće i apartmani za odmor

Menorca se nalazi na sjevernom dijelu Balearskog otočja. Balearsko otočje se sastoji od četiri glavna otoka, Menorca, Mallorca, Ibiza i Formentera. Lako su dostupni avionom ili trajektom sa kopna, a otoci će vas oduševiti svojim predivnim plažama, prirodnim ljepotama te kristalno čistim morem. Odvažite se i priuštite si odmor na jednom od otoka, i uživajte u predivnim prirodnim bogatstvima Balearskog otočja. Odaberite smještaj po svojim željama iz naše ponude i provedite nezaboravan odmor u Španjolskoj. Svaki od otoka ima svoja obilježja i posebnosti stoga ukoliko možete preporučamo da ih sve posjetite.  Zanimljivost otoka su i veliki broj megalitskih kamenih spomenika. Glavni jezik lokalnog stanovništa je španjolski,no većina govori dijalektom katalonskog jezika.

Menorcu krasi 150 kilometara obale, koja vam pruža bezbrojne plaže za pravi ljetni užitak i odmor. Za razliku od Ibize i Mallorce, ovdje ćete pronaći mirniji odmor. Čekaju vas romantične uvalice, vrhunsko vino, te brojni restorani sa odličnom gastronomskom ponudom. Probajte neke od poznatih španjolskih specijaliteta i uživajte u laganoj, ukusnoj hrani koja se bazira na ribi i ukusnom povrću.

Najbolje plaže i ujedno najpopularnije na Menorci su; Cala Blanca, Cala en Bosch, Binibeca i Arenal Dell Castell, no ima ih i puno koje su skrivene i čekaju da ih otkrijete. Svakako posjetite dva grada Mao i Ciutadella. Ciutadella mami svojim malim uličicama, lijepo uređenim fasadama, crkvicama i malom lukom, te poziva na romantičnu večeru u jednom od restorana u blizini luke. Mao je glavni grad Menorce i broji oko 40.000 stanovnika.  U njega su se Britanci preselili tijekom svoje vladavine početkom 19.stoljeća. Mao krasi luka, i zaštićen fjord stoga je ovo idealno za sve koji dolaze jahtom, jer brodovi svih veličina mogu slobodno ući u luku. Prošećite po centru grada, posjetite nekoliko povijesnih spomenika, crkvica i tvrđava ili odaberite izlet brodićem po zaljevu, te nakon toga pronađite svoju idealnu plažu za odmor. Iako, to će biti jako teško s obzirom da su sve plaže u okolici rajske.

Ljubitelji vodenih sportova uživati će na Menorci, pogotovo u ronjenju i istraživanju podvodnog životinjskog i biljnog svijeta. Tirkizna boja mora mamiti će vas na kupanje uživanje  u morskim radostima. Ukoliko ogladnite možete skočiti do tapas bara ili izabrati neki od restorana kojih ovdje ima mnogo. Svakako dok ste na Menorci, popnite se na brdo El Toro s kojeg se pruža predivan pogled na cijelu Menorcu.

Menorca i ostali otoci Balearskog otočja imaju sve uvjete za idealan odmor daleko od svakodnevnice. Istražujte otoke, skrivene uvale i priuštite si odmor za sva osjetila. Rezervirajte kuću iz naše ponude u blizini neke od famoznih plaža i uživajte ispijajući jutarnju kavicu na terasi sa pogledom na more. Razmazite sebe, svoje prijatelje i obitelj odmorom koji ćete pamtiti. NOVASOL u ponudi ima predivne vile, kuće i apartmane,  a na vam je samo  da odlučite koji je smještaj za vas najbolji. Na Menorci se možete potpuno opustiti, te ako želite aktivniji odmor izabrati neke od biciklističkih ili planinarskih staza i okusiti pravu avanturu u krajoliku koji će vas ostaviti bez daha. Na Balearsko otočje su svi dobrodošli! Dođite i uvjerite se da je Menorca pravi izbor destinacije za nezaboravan odmor! Španjolska i njezi otoci, čekaju na vas!

Minorka