Asturija - kuće za odmor

Smještena na obali Biskajskog zaljeva, Asturija je španjolska autonomna zajednica koja graniči na zapadu sa Galicijom, na jugu sa Kastilijom i Leonom. Broji malo više od milijun stanovnika, a glavni grad je Oviedo, dok je najnaseljeniji grad Gijon. Asturija je u prošlosti bila važan dobavljač zlata za Rimsko carstvo. Pogledajte ponudu NOVASOL kuća za odmor diljem Asturije!

Oviedo je poseban grad sa baroknim crkvama te zanimljivom arhitekturom. Veliki dio starijeg dijela grada (Casco Antigo) je pješačka zona tako da ga je najbolje istraživati pješice. Dok budete hodali uskim ulicama naići ćete na zanimljive građevine. Na svakom koraku nalazi se bistro ili restoran gdje možete kušati tradicionalna španjolska jela. Kušajte fabadu koja je napoznatiji lokalni specijalitet, koji se iz Ovieda proširio i u druge dijelove Španjolske. Radi se o grahu sa kobasicom začinjenim šafranom.

Probajte i tradicionalne sireve koji su ovdje poznati. Piće koje morate probati je Sidra-vino od jabuke, koje je tradicionalno piće Asturije. U gradu ćete naići na mnogo manjih vinskih podruma u kojima možete kušati odlična španjolska vina. Nakon finog ručka, posjetite impresivne crkve u starom dijelu grada. Tu se nalazi katedrala San Salvador čiji su temelji postavljeni još u 9.stoljeću, no kroz stoljeća se mijenjala te su različiti stilovi utjecali na izgled katedrale, što ju čini posebnom. U starom dijelu grada nalazi se i Muzej lijepe asturijske umjetnosti, u kojem ćete pronaći kolekcije od srednjeg vijeka, do 20.stoljeća, prepuno slika, skulptura, fotografija asturijskih umjetnika.

Drugi grad koji vrijedi posjetiti je Gijon, koji je ujedno i najveći na području Asturije. Grad koji je ujedno i luka, vrvi od života, stoga ćete ovdje moći doživjeti neke od važnijih kulturnih manifestacija. Najpoznatiji je međunarodni filmski festival koji se održava svake godine. U Gijonu ćete moći uživati u raznim tradicionalnim slasticama i desertima, kad se poželite zasladiti. Španjolska je zemlja idealna za odmor s obitelji i prijateljima!

Nakon šetnje ulicama grada, zaputite se u prirodu. Park prirode Somiedo, prepun zelenila, zanimljive flore i faune jednostavno oduševljava. Tu se možete relaksirati uživajući u pogledu na netaknutu prirodu. Somiedo obuhvaća pet dolina: Saliencia, Valle del Lago, Puerto y Pola de Somiedo, Perlunes i Pigüeña – te pet rijeka istih imena s površinom od 283 četvornih kilometara. U parku možete susresti medvjeda, orla i druge životinje, a isto tako upoznati bioraznolikost ovog kraja.  Ako ste željni aktivnog odmora na stranicama turističke zajednice Asturije možete naći pregršt označenih biciklističkih ruta kao i planinarskih staza. Aktivnog odmora ovdje vam neće nedostajati. No, ako je ipak sunce, mora, plaže ono što tražite  Asturija broji preko 200 različitih tipova plaža, a  na vama je samo da odaberete kakve želite. Naći ćete sve vrste plaža na obali koja je duga 345 kilometara.

Asturija ima mnogo toga za ponuditi, zapravo ima sve što vam je potrebno za savršen odmor. Od malih uličica u  čarobnim gradićima, bogate povijesti, večeri flamenca, znamenitosti, odlične gastronomije do predivnih plaža koje oduzimaju dah. Odaberite vilu, kuću ili apartman za odmor iz NOVASOL ponude i provedite predivne trenutke sa svojom obitelji i prijateljima na sjeverozapadu Španjolske. Sigurni smo da ćete sa sobom ponijeti predivne uspomene!

Asturia

Popularne kuće za odmor u Asturija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Asturija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Asturija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Asturija

Loading...