El Hierro - smještaj u vili, kući ili apartmanu!

Kanarski otoci ili Kanari (špa. Canarias ili Islas Canarias) su otočje od sedam vulkanskih otoka u Atlantskom oceanu. Pripadaju Španjolskoj unutar koje čine autonomnu zajednicu. Blage temperature prate ove divne otoke tijekom cijele godine stoga su oni uvijek omiljeni kao turistička destinacija. NOVASOL vile, kuće i apartmani za odmor smješteni su na svim Kanarskim otocima. Na vama je odaberete. Otoci sreće ili Kanarski čini 7 otoka: Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, El Hierro, La Palma i La Gomera.

El Hierro je mali otok, ujedno i prirodni rezervat, koji će vas oduševiti bogatstvom šuma, kristalno čistim morem, te kontrastom vulkanskog karaktera. Smješten je na zapadnoj strani, te je ujedno i najmanji otok Kanara. Ovdje ćete pronaći mir i moći ćete se relaksirati u potpunosti. Veći dio otoka prekrivena je šumom koja je pod zaštitom. Netaknuta priroda i predivan krajolik karakterizira ovaj mali otok. Za razliku od ostalih otoka Kanara El Hierro je više raj za miran odmor u prirodi daleko od svakodnevice. Na ostalim otocima prevladavaju pješčane plaže dok se na ovom otoku plaže stapaju sa stjenovitom prirodom. Puno prirodnih bazena i kristalno čista voda osnovne su karakteristike ovog malog otoka. Ovo je ujedno i zeleni otok, odnosno prvi otok u Europi koji se potpuno oslanja na obnovljive izvore energije.

Poseban je to raj pogotovo za ronioce. Ima više od 40 mjesta za istraživanje podvodnog svijeta, i predivne bioraznolikosti. Vulkansko područje predočiti će vam svu ljepotu prirode u svojem najrazličitijem obliku. Otok koji nudi svima potreban bijeg u prirodu. Ovdje sve staje. Osluškujte prirodu, cvrkut ptica, uživajte u vožnji biciklom po označenim stazama, istražite ovo malo mjesto puno divnih iznenađenja.

Uputite se u mjesto Valverde koje je glavni grad El Hierra. Nalazi se na 600 metara nadmorske visine, jedini otok na Kanarima koji nije smješten na obali. Male, uske i strme ulice voditi će vas do glavnog trga gdje ćete uživati u ponudi restorana, kafića i trgovina. Ne propustite probati lokalnu gastronomsku ponudu. Posjetite i malu crkvu sagrađenu u 18.stoljeću sa slikom djevice Marije u njoj. La casa del Dr.Ghost i La casa del Conde dva su arhitektonska postignuća koja se ističu svojim drvenim detaljima i unutarnjim dvorištima.

Posjetite i Echedo koji je poznata vinsko područje, a karakteriziraju ga malene šarmantne kućice, okružene vinovom lozom. Okusite lokalno vino koje će vam se sigurno svidjeti. S ovog mjesta vodi put do Charsco Manso posebnog prirodnog bazena do kojeg je došlo zbog razvedenosti obale.

Kanarski otoci nude pregršt zanimljivosti, a najvažnije od svega jest da su sačuvali izvornost i netaknutu prirodu koja će vas jednostavno oduševiti. Posjetite El Hierro ali i druge Kanarske otoke, i uvjerite se da na zemlji postoji raj.

Izaberite vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude, uživajte u predivnim krajolicima, okupajte se na najljepšom plažama i uživajte u odmoru u Španjolskoj!

el hierro