Murcia - kuće za odmor

Murcia se nalazi u jugoistočnom dijelu Španjolske, i glavni je grad regije Murcia. Grad je smješten u dolini rijeke Segura. Murcia je poznata po svom sveučilištu u koji svake godine stiže velik broj studenata. Ovaj regija poznata je po cvijeću, velikoj laguni Mar Menor, plantažama voća i povrća, te bogatom kulturnom baštinom. Grad je osnovao Abd Al Rahman II. u 9.stoljeću., a  iz tog su razdoblja ostali samo ostatci bedema. Murcia nudi besplatne izlete po gradu, stoga za sve dodatne informacije možete se obratiti turističkoj zajednici Murcie koja će vam dati sve potrebne informacije.  U Murciji ima nekoliko zanimljivosti koje ne smijete propustiti.

Katedrala, ili Catedral de Murcia stara je 600godina, a protkana je stilovima baroka, renesanse i gotike. Godine 1394. postavljen je kamen temeljac, no završetak je uslijedio tek dvjesto godina kasnije. Unutar katedrale nalazi se kapelica de Vélez. Posjetite Barranco de los Grajos in Cieza, prapovjesne špilje u kojima su oslikane razne scene još iz doba paleolitika. Zatim Abrigo del Canto de la Visera in Yecla prapovjesno je nalazište gdje su pronađeni ostaci prvih ljudi na ovome tom području. Pretpostavlja se da špilje potječu iz brončanog doba. Posjetite i pomorski muzej Museo Naval de Cartagena koji je  otvoren tijekom cijele godine a posjetitelji mogu razgledati sveobuhvatnu izložbu pomorstva u ovoj regiji.

Ukoliko se želite potpuno odmoriti otići na plažu evo nekoliko poznatih plaža u Murciji. El Mojón - San Pedro del Pinatar naziv je male šljunčane plaža smještene ispod litice Cabezo del Mojón. La Puntica (Lo Pagan) - Lo Pagán (Murcia)- naziv je plaže koja je omiljena među ljubiteljima vodenih sportova. Na dužini od oko 500 metara svi ljubitelji vodenih sportova mogu uživati u jedrenju i vožnji kajakom a plaža djeluje pod okriljem Plave zastave. Bolnuevo - Bolnuevo – naziv je plaže duge oko 1,5 kilometara koju krase šljunčani oblutci. Percheles - Mazarrón – naziv je predivne plaže koja je prekrivena finim vulkanskim pijeskom. Sa svojih 300 metara dužine ne spada u najduže plaže ali zbog svog oblika i prekrasnih palmi smatra se jednom od najljepših plaža u Murciji.

U regiji preporučamo posjetiti i Kartagenu koja je i ujedno važna luka ovog područja. U Kartageni ćete moći posjetiti barokne i neoklasične crkve poput Santo Domingo i Santa Maria de Gracia, no obaj grad nema plaža. Posjetiti možete  u blizini veliku lagunu Mar Menor, koja je jedna od najvećih europskih laguna slane vode sa jedinstvenim eko sustavom. Uz mar Menor četiri su općine; Cartagena, Los Alcázares, San Javier i San Pedro del Pinatar. Broji površinu od 170km², dužinu od 70kilometra, te dubine do 7metara.  Laguna ima visoku slanost koji pomaže u plovidbi te odlične sportske sadržaje što dovodi puno turista zaljubljenika u vodene sportove.

Izaberite vilu, kuću ili apartman iz naše ponude i uživajte u predivnoj Španjolskoj koja ima mnogo toga za ponuditi. Prelijepe plaže, povijesni gradovi i zanimljive građevine, lijepi vrtovi, te razna događanja tijekom godine čine Murciu atraktivnim turističkim odredištem.

Ferienhaus Ferien Murcia

Popularne kuće za odmor u Murcia

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Murcia

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Murcia

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Murcia

Loading...