Andaluzija - vile, kuće i apartmani

Smještena na jugu Pirenejskog poluotoka, Andaluzija je španjolska autonomna zajednica (iskoristila je mogućnost Španjolskog Ustava i proglasila autonomiju). Izaberite savršen odmor u Andaluziji u Španjolskoj i provedite nezaboravan odmor. Andaluzija graniči s Gibraltarom na jugu, s Portugalom na zapadu, te s Murcijom na istoku. Glavi grad je Sevilla, a poznati gradovi u Andaluziji su još Cordoba i Granada, dok u cijelosti broji 26 gradova.  Za ovu regiju specifičan je poseban španjolski dijalekt koji se razlikuje od standardnog jezika.

Andaluzija je jedna od najtoplijih europskih regija, što privlači veliki broj turista. Poznata je i po tome što su tu živjeli veliki umjetnici poput Picassa što dodatno pridonosi popularnosti ovog kraja. Krenite s istraživanjem iz Seville, glavnog grada. Grad koji obiluje umjetničkim dobrima, kulturnom baštinom, predivnim ulicama, zanimljivim trgovima privući će vam pažnju. Prvo što ćete sigurno primijetiti je predivna katedrala koja se nalazi na popisu UNESCO-a. Jedna je od najvećih srednjovjekovnih gotičkih katedrala u Europi. Bogato je uređena sa velikom količinom zlata.

Preko puta nalazi se Dvorac Alcázar također na popisu svjetske baštine, sa svojim vrtovima u unutrašnjem dijelu kojeg morate obići. Prošetajte se ulicama i trgovima, i uživajte u ovom čarobnom mjestu koje krase drvoredi na svakom koraku. Nakon Seville posjetite i Granadu, grad smješten na brežuljcima u podnožju Sierre Nevade, u koje se slijevaju tri rijeka Beiro, Darro i Genil. Krasi ju predivna palača Alhambra koja je bila dom posljednjih muslimanskim vladarima, a sagrađena je u 13.stoljeću. Palače je pod zaštitom UNESCO-a. Ukoliko ste aktivni tip i više volite planinske lance i planinarenje od sunca i plaža, odvažite se popeti na neki od vrhova Sierre Nevade.

Sierra Nevada izdiže se iznad Granade, a najviši dijelovi imaju mnogo snijega unatoč toploj klimi, stoga se ovdje nalaze poznata skijališta. Nakon Granade tu je i Córdobi kojoj je stari dio grada upisan na svjetsku baštinu. Grad je sačuvao mnoštvo spomenika iz doba arapske vladavine. Svake se godine u prvoj polovici srpnja u odvija festival Córdoba Guitarra koji privlači ljubitelje ovog glazbala iz čitavog svijeta. Gitara ima dugu tradiciju u Španjolskoj. Glazbeni program s koncertima je raznolik, a stilovi se kreću od bluesa, jazza, narodnog, keltskog i suvremenog. I vi možete sudjelovati u radionicama, pri seminarima i predavanjima te podijeliti i produbiti svoje poznavanje ovog glazbala. Málaga je grad i luka, u kojoj se rodio čuveni Picasso ali i poznati glumac Antonio Banderas. Grad ima sačuvane gradske zidine. Sigurni smo da ćete posjetiti rodnu kuću Pabla Picassa koja je danas muzej i koja ima zbirku njegovih originalnih djela. Uz njih se nalaze i djela drugih autora kao što su Miró, Bacon, Ernst, Tàpies i Chillida. Ukupno 3500 djela od približno 200, i lokalnih, umjetnika je ovdje izloženo. Muzej je otvoren cijele godine. Bilo koji grad izaberete u Andaluziji nećete pogriješiti.

Andaluzija je živopisni kraj koji morate posjetiti i prilikom doživjeti je svim osjetilima. Uživajte u flamencu, kušajte tapas i njihovo lokalno crno vino, divite se umjetničkim djelima, kulturnoj baštini i predivnim prizorima koje ćete ponijeti sa sobom. Izaberite smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u predivnoj Andaluziji! Španjolska je zemlja koju jednostavno morate posjetiti!

Pogledajte što još nudi ova regija:

andaluzija

Popularne kuće za odmor u Andaluzija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Andaluzija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Andaluzija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Andaluzija

Loading...
andaluzija