Pizarra - kuće za odmor

Provedite svoj godišnji odmor u mjestu Pizarra u Andaluziji! Grad je udaljen oko 30 kilometara od Malage. Pregršt sadržaja čeka na vas kao i mnogo kulturnih zanimljivosti te predivan krajolik. Pizzara je mali grad koji leži uzvodno 30 kilometara u dolini, a u podnožju 350 metara visokog Sierra del Hacho. Posjetite zanimljivost na brežuljku Castillejos de Quintana gdje se nalaze arheološka nalazišta od kojih je zanimljiva rimska kupelj poznata kao "El Bañadero de la Reina". Posjetite i lokalni muzej koji je izrazito zanimljiv.

Vakantiehuis in Pizarra

Dolina Guadalhorce

Arhitektura i mnoštvo predivnih crkava ukomponirane su u krajolik doline. Hodočasnici često prolaze ovom predivnom dolinom. Ukoliko se i vi odlučite za rutu koja prolazi dolinom i mjestima koja spadaju pod dolinu posjetiti ćete predivne crkvica na putu,kojih ima 11:

Parroquia de Ntra. Sra. De la Encarnación (Alhaurín el Grande)

  • Iglesia Parroquial de Ntra. Sra. de la Asunción (Almogía)

  • Santuario de Ntra. Sra. De las Flores (Álora)

  • Iglesia Parroquial de Ntra. Sra. De la Encarnación (Álora)

  • Ermita de Ntra. Sra. De los Remedios (Cártama)

  • Iglesia parroquial de San Pedro (Cártama)

  • Iglesia de San Juan Bautista (Coín)

  • Ermita de Ntra. Sra. De la Fuensanta (Coín)

  • Ermita de Ntra. Sra. De la Fuensanta (Pizarra)

  • Iglesia Parroquial de San Pedro Apóstol (Pizarra)

  • Iglesia Parroquial de San Lorenzo Mártir (Valle de Abdalajís)

Ruta kreće iz grada Malage (kod crkvice Santiago),prolazi kroz općinu Almogía i stiže do doline Guadalhorce gdje su oznake dalje za  Santo Patrón de Santiago.

Zanimljivosti u regiji

U blizini svakako morate posjetite poznata jezera Malage koja su podijeljena u tri zone:  Embalse de Gaitanej; Embalse del Conde de Guadalhorce i najveći od njih Embalse del Gualdalteba-Guadalhorce. Ako dolazite u ljetnim mjesecima možete se kupati i uživati u vodenim sportovima, iznajmiti kajak, čamac ili SUP,  dok su drugom dijelu godine možete uživati u dugim šetnjama uz jezero, ispijati kavicu u jednom od kafića uz jezero ili slično. Ovo je odlično mjesto za obiteljski izlet. U blizini jezera nalazi se i atrakcija koju morate posjetiti ako ste ljubitelj prirode, El Torcal je prirodni rezervat sa neobičnim formacijama stijena. Uz to, nude više trekking ruta, kao i organizirano gledanje ptica sa vodičem. Dok boravite ovdje na odmoru svakako posjetite i ostala zanimljiva mjesta poput: Antequera, Alora, Bobadilla i Campillos.

Smještaj po vašim željama

Diljem cijele Španjolske možete naći idealnu kuću za odmor iz NOVASOL ponude, potpuno opremljenu za bezbržan odmor. Želite li privatni bazen i kuću negdje na osami ili apartman u centru događanja, NOVASOL ima rješenje za vas. Pogledajte NOVASOL ponudu smještaja u Andaluziji i odaberite idealnu kuću za odmor!